Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nin 1 Yılı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nin 1 Yılı

cover photo

 

Kadiköy Belediyesi 34. yasini, geçtigimiz yil hayata geçirdigi projelerle ve önümüzdeki dönem yapacagi çalismalarin heyecaniyla kutluyorHer yastan ve kesimden Kadiköylüye hizmet veren Kadiköy Belediyesi, 2017 yili boyunca temel belediyecilik hizmetlerini yerine getirirken, egitim, kültür, sanat, saglik, spor ve çevre alanlarinda da yeni projeler üretti. 10 Nisan’da 34.yasini kutlayacak Kadiköy Belediyesi’nin son 1 yilda yaptigi çalismalari derledik.

 

 

 

 

Ögrenciler için yeni etüt merkezi

Kadiköy Belediyesi geçtigimiz yil etüt merkezlerine bir yenisini daha ekledi. 19 Mayis Gençlik ve Çocuk Merkezi’nde, Türkçe, Matematik ve Ingilizce derslerinin yani sira müzik, drama ve resim dersleri veriliyor. Ögrenciler, TEOG ve YGS-LYS’ye hazirlanabilmek için merkezde verilen çesitli kurslardan faydalaniyor.

19 Mayis yüzlerce gençle kutlandi

19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami kapsaminda Kalamis Atatürk Parki’nda etkinlikler düzenlendi. Binlerce kisinin katildigi bisiklet sürüsü gerçeklestirildi, halk oyunlari ve karate gösterileri yapildi. Gençler, Özge Fiskin ve Manga konseriyle eglendi.

Binlerin katilimiyla çevre festivali düzenlendi

Kadiköy Belediyesi Çevre Festivali, 26-27 ve 28 Mayis günlerinde 42 kurum ve kurulus ile yüzlerce Kadiköylünün katilimiyla Özgürlük Parki’nda yapildi. “Dogaya emek verenler” sloganiyla yapilan festivalde söylesiler ve atölyeler düzenlendi. Festivali 3 günde 18 bin 67 kisi ziyaret etti.

Tarihi garda ikinci randevu

Kadiköy Belediyesi’nin tarihi Haydarpasa Gari’nda düzenledigi 9. Kadiköy Kitap Günleri’ni 9 günde 325 bin kisi ziyaret etti. Pek çok yazar, sair, gazeteci, oyuncu, bilim insani ve felsefeci Istanbullularla bulustu.

Mural Festivali’nin 6.si düzenlendi

Kadiköy’de kamusal alanlara yenilikçi tasarim yaklasimi olusturmak için düzenlenen Mural Festivali’nin 6.si gerçeklestirildi. Ispanya, Ukrayna ve Avustralya’dan sanatçilarin katildigi festivalde Alex Maksiov tarafindan Özgürlük Parki’na 3 boyutlu bir çizim 

Samandan bina yapildi

Türkiye’de bir ilki gerçeklestiren Kadiköy Belediyesi, bir hizmet binasini çimentodan degil samandan yapti. Imece usulüyle yapilan “Ekolojik Yasam Parki ve Kompost Egitim Merkezi” atölye çalismalari kapsaminda 110 kisiye teorik ve uygulamali kompost egitimi verildi.

Kardes kente “Kültür Merkezi”

Kadiköy Belediyesi’nin kardes belediyelerle isbirligi çerçevesinde Bingöl Yayladere’de yaptigi Yayladere Kültür Merkezi açildi.

Plak Günleri’nin ikincisi düzenlendi

Kadiköy Belediyesi’nin ikinci defa düzenledigi Kadiköy Plak Günleri 9 - 10 Eylül’de Moda’da gerçeklestirildi. Plak Günleri’nde söylesiler ve konserler düzenlendi. Festivali 25 bin kisi ziyaret etti.

Kadiköy, Alzheimer Merkezi’ne kavustu

Kadiköy Belediyesi’nin Alzheimer hastalarinin sosyal yasama katilmalarini saglamak ve hasta yakinlarini desteklemek amaciyla projelendirdigi “Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yasam Evi” 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde açildi. Merkezde hasta yakinlarinin kendilerine zaman ayirabilme olanagi saglanirken bireysel-grup psikoterapileri, egitimler ve seminerlerle hastalik konusunda bilgi ve destek veriliyor.

 

IDEA Kadiköy açildi

Farkli meslek alanlarindan serbest çalisanlari, yenilikçi kuruluslari ve sosyal fayda odakli çalisan gruplari bir araya getiren ve çalisma alani sunan Kadiköy Belediyesi “IDEA Kadiköy” Moda’da hizmete açildi.

Kadiköylüler bu yaz serinleyecek

Kadiköy Belediyesi, Acibadem Mahallesi’ndeki yüzme havuzu ve spor merkezinin açilisini yapti. Tesiste çocuk ve engellilere yüzme egitimi veriliyor. Her yastan Kadiköylü abonelik sistemiyle tesisten faydalaniyor.

Yüzbinlerce kisi Cumhuriyet için yürüdü

Kadiköy Belediyesi’nin 24 yildir düzenledigi geleneksel “Cumhuriyet’e Baglilik Yürüyüsü” bu yil da coskuyla geçti. Bagdat Caddesi’ndeki yürüyüste bulusan genç, yasli her yastan yüzbinlerce kisi, Cumhuriyet’in 94. yasini kutladi.

Çocuklar için bostan yapildi

Geçtigimiz yil “Beyaz Bayrak” ödülünü kazanan Mustafa Aykin Ilkokulu, ögrenciler için yeni bir proje baslatti. Kadiköy Belediyesi’nin destegiyle Göztepe’de olusturulan 100 metre karelik bir bostana çocuklar kis sebzelerini ekti.

Binler Atatürk için tek yürek oldu

Kadiköylüler 10 Kasim’da Mustafa Kemal Atatürk için el ele verdi. Kadiköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Fenerbahçe Orduevi ile Bostanci Sahili arasinda yaklasik 6,5 kilometrelik “9’u 5 Geçe Ata’ya Saygi Zinciri” olusturuldu.

Ögrencilere 300 kisilik yurt insa edildi

MEB’in hazirladigi teknik rapor sonucunda Kadiköy Anadolu Lisesi yatili pansiyonunun yikilmasina karar verildi. Veliler, mezunlar ve Kadiköy Belediyesi el ele vererek geçici bir pansiyon binasi insa etti. Geçici pansiyon binasinda 300 ögrenci barinabiliyor.

Ekolojik yuvaya LEED Platin Sertifikasi

Dünyanin en iyi tasarlanan 10 okulu arasina giren Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvasi bir ilke daha imza atarak “çevre dostu bina”lara verilen LEED Platin Sertifikasi almaya hak kazandi.

Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi açildi

Kadiköy’de 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi açildi. Kadiköy Belediyesi tarafindan hizmete açilan merkezde yer alan “Kadin Dayanisma” birimi, kadina yönelik siddet ve ayrimciliga karsi, kadinlarin desteklenmesi ve güçlenmesi için hizmet verecek.

Çocuklarin da kültür merkezi oldu

Merdivenköy’de bulunan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi çocuklarin katildigi etkinlikle açildi.155 kisilik gösteri salonu ile yil boyunca çocuk tiyatrolari ve sinema gösterimleri yapilmasi planlanan Çocuk Kültür Merkezi’nde atölyeler de düzenleniyor.

Haldun Taner Müze Evi açildi

Kadiköy Belediyesi, tiyatro ve edebiyat dünyasinin büyük ustasi Haldun Taner’in 103’üncü yas gününde Haldun Taner Müze Evi’nin açilisini yapti. 117 yillik tarihi binada basta Haldun Taner’in kisisel esyalari ve eserlerinden örnekler sergileniyor. Haldun Taner’in kitaplari, daktilosu, meshur sapkasi, atkisi gibi esyalarinin sergilendigi binada ayni zamanda edebiyat ve tiyatro sanatina dair etkinlikler de gerçeklestirilecek.

Senlikli tiyatro yürüyüsü

Kadiköy Tiyatrolari Platformu’nun çagrisiyla ve Kadiköy Belediyesi’nin destegiyle oyuncular, tiyatro çalisanlari ve onlara destek veren izleyiciler, cadde boyunca Bandistanbul bandosunun sarkilariyla yürüdü. Benim Komsum Tiyatro projesinin ikincisi baslatildi.

 

276,7 ton asbest atigi bertaraf edildi

“Asbest Kirliliginin Önlenmesi ve Geri Dönüstürülebilir Atiklarin Kazanimi” çalismasi kapsaminda, 2017 yilinda 618 insaat sahasi denetlendi ve 276,7 ton asbest atigi bertaraf edildi.

11.720 ton atik toplandi

2017 yilinda 7.797 ton ambalaj ve 3.923 ton cam atigi olmak üzere toplam 11.720 ton ambalaj atigi toplanarak ekonomiye geri kazandirildi. 900 adet ambalaj atik kutusu farkli noktalara dagitildi ve 42 atik kumbarasi yerlestirildi.

Kültür sanat faaliyetleri devam etti

2017 yili boyunca 4 bine yakin kültür sanat etkinligi düzenlendi. Yaklasik 1 milyon kisi kisi bu etkinliklere katildi.

Hayvan dostu belediye

Kadiköy Belediyesi’nin veterinerlik hizmetleri kapsaminda 2017 yili boyunca 3.715 hayvan asilandi, 1917’si kisirlastirildi. 5.229 hayvan muayene edilirken, 9.811 sahipsiz hayvan da kayit altina alindi. 437 hayvan da mikroçiple kayit altina alindi. Ayrica sokak hayvanlari için 3.339 mama dagitildi. Hayvan Barinagi da 358 köpek ve 115 kedi olmak üzere toplam 473 hayvana ev sahipligi yapti.

Potlaç Agi büyüdü

2017 yili yaz döneminde, POTLAÇ Kadin Emegi Satis Noktasi’nda Moda’da haftanin üç günü toplam 19 hafta stant kuruldu. 411 kadin stantlardan faydalanarak ürettiklerini satti. CKM içerisinde bulunan POTLAÇ dükkanina ise 410 kadin ürünlerini birakti. Potlaç Agi’nin toplam 757 kadin üyesi bulunuyor.

Kadiköy yesillendi

Kadiköy Belediyesi 2017 yili boyunca toplam 840 bin adet mevsimlik çiçek, 8 bin adet çali ve 850 adet agaç dikti. 221 bin agaç ilaçlandi, 115 agacin da restorasyonu yapildi.

Binlerce kisiye saglik hizmeti verildi

Kadiköy Belediyesi’ne bagli saglik polikliniklerinden 2017 yili boyunca toplam 70 bin kisi faydalandi. Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’nde ise toplam 52.146 dis tedavisi yapildi.

Açik havada sinema ve tiyatro

15 gün süren Çocuk Tiyatro Festivali’nde 15 oyun sahnelendi, 17 bin kisi oyunlari izledi. Kadiköy’ün 8 farkli noktasinda yazlik sinema günleri düzenlendi. 4 gün süren festivalde 2.600 kisi filmleri izledi.

Kadiköy’de yaz-kis spor

Kadiköy Belediyesi çocuklarin yaz ve kis aylarinda spor yapmasini saglamak için spor okullari düzenledi. Çesitli branslarda egitimlerin verildigi yaz ve kis spor okullarindan 2 binden fazla çocuk ve genç faydalandi. 30 ögrenciye yelken, 20 ögrenciye ise temel kürek egitimi verildi.

Çöpe degil kumbaraya

Kadiköy Belediyesi ikinci el kiyafet, tekstil ve ayakkabi gibi giyim esyalarinin düzenli bir sekilde toplanmasi ve ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasi için ilçenin farkli noktalarina 100 adet giysi kumbarasi yerlestirdi.

KIHEP’le protokol imzaladi

Kadiköy Belediyesi ile Kadinin Insan Haklari- Yeni Çözümler Dernegi Kadinin Insan Haklari Egitim Programi (KIHEP) arasinda isbirligi protokolü imzalandi. Protokol Kadiköy Belediyesi Meclisi’nde oy çokluguyla kabul edildi.

Belediye tarihi köskü yeniden yapiyor

Osmanaga Mahallesi’nde bulunan bir arsayi satin alan Kadiköy Belediyesi, bir dönem arazide bulunan tarihi köskü yeniden insa ederek Kadiköylülere kazandiracak.

Yeni heykeller dikildi

Usta karikatürist Oguz Aral’in yarattigi bir karakter olan Avanak Avni’nin heykeli Hasanpasa’ya,“Vatan Sairi” olarak bilinen Türk Edebiyati’nin önemli isimlerinden Namik Kemal’in heykeli 19 Mayis Mahallesi’ne ve usta sanatçi Cem Karaca’nin heykeli de Caferaga Mahallesi Cem Karaca Sokagi’na yerlestirildi.

Kültür Yayinlari kuruldu

Kadiköy Belediyesi 2017 yilinda yayincilik sertifikasi aldi ve Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari’ni kurdu.