Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi’nin 2022 Yılı Bütçesi Mecliste Onaylandı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi’nin 2022 Yılı Bütçesi Mecliste Onaylandı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin 2022 Yili Bütçesi Mecliste Onaylandi

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi baskanligindaki meclis toplantisi, baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katilimiyla 14 Ekim 2021, Persembe günü gerçeklesti.  2022 yili için performans esasli bütçe tasarisi, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Yapilan oylamada bütçe oy çokluguyla meclisten geçti.

Ilçede planlanan yatirim ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren bütçe 2022 yili için 1 milyar 50 milyon TL olarak belirlendi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi meclis gündemine iliskin sunlari söyledi:  

 “Anlat Kadiköy süreciyle ve Kadiköylülerin ihtiyaçlarindan, beklentilerinden ve önerilerinden hareketle olusturdugumuz 2020-2024 Stratejik Plani’ni yasadigimiz olaganüstü kosullari dikkate alarak revize ettik ve 2022 mali yilina ait performans programimizi hazirladik. Belirtmek isterim ki bu güncellenmis plani olustururken, hem disimizdaki kosullari yeniden degerlendirdik hem de Kadiköylülerin güncel beklenti ve önerilerini dikkate aldik. 2022-2024 Güncellenmis Stratejik Plan taslaginda saglik, sosyal, toplumsal, ekonomik vb. konularda güncellemeler yapildi. Söz konusu güncelleme toplam 69 adet performans göstergesini kapsamakta ve tüm bunlar, mevcut olan göstergelerdeki degisiklikler, iptal edilen göstergeler ve yeni eklenen göstergelerden olusmaktadir. 2022 yilindaki gelirlerimizin %60’a yakininin vergi gelirlerinden olusmasini bekliyoruz. Giderlerimizin ise sirasiyla personel giderleri, mal ve hizmet alim giderleri ve sermaye giderlerinden olusacagini öngörüyoruz. Harcamalarimizin stratejik alanlarimiz arasindaki dagiliminda ise Kurumsal Hizmetler, Planli Kentlesme ve Ekoloji alanlarina ait harcamalarin, bütçe içindeki paylarin büyük çogunlugu olusturdugunu görüyoruz. Tüm bu revizyonlari yaparken Stratejik Plan’daki misyon, vizyon ve amaçlardan uzaklasmamaya özen gösterdik. Istedik ki her ne kadar pandemi yasiyor olsak da taahhüt ettigimiz hizmet ve yatirimlari kosullar izin verdigi oranda yapalim. Kosullarin izin vermedigi her faaliyet için de alternatifler gelistirmeye, farkli yollar denemeye ve o alandaki ihtiyaci karsilamaya çalistik. Bu anlamiyla, kurumsal kapasitemizi etkin bir sekilde kullanarak ve yeniden organize ederek kosullara adapte olduk.”

Kadiköy stratejik plani Kadiköylülerin katilimiyla belirlendi. Belediyelerin yol haritasi olarak tanimlanan stratejik plan hazirliklari için Anlat Kadiköy projesini gelistiren Kadiköy Belediyesi, ilçede bulunan mahalle sakinleri ve esnaflarin katilimiyla toplantilar yaparak ve Anlat Kadiköy dijital platformu üzerinden Kadiköylülerin ilçeye dair taleplerini, görüs ve önerilerini alarak stratejik planini olusturdu.

               

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-13fe9f88-02fa-4558-bb11-627452933add.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-04ea7330-2e4b-4cd6-9a3e-277d2fd73469.jpg