Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi’nin Kalamış Marina İhalesine Katılmak İçin Yaptığı Başvuru Reddedildi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış Marina İhalesine Katılmak İçin Yaptığı Başvuru Reddedildi

cover photo

KADIKÖY BELEDIYESI’NIN KALAMIS MARINA IHALESINE KATILMAK IÇIN YAPTIGI BASVURU REDDEDILDI

Hazine ve Maliye Bakanligi’na bagli Özellestirme Idaresi Baskanligi, Kadiköy Belediyesi’nin Cumhurbaskani kararnamesi ile özellestirilen Kalamis Yat Limani için gerçeklestirilecek ihaleye alinmayacagini açikladi. Karara sert tepki gösteren Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, “Halka ragmen, halkin faydasini gözetmeyen bir projeye izin vermeyecegim! Çevreye, kentine, topragina duyarli herkesi hafta içi farkli mahallelerde kuracagimiz stantlarimizda dijital imza vermeye davet ediyorum. Bizim mücadelemiz elbette burada bitmeyecek.” dedi.

Kadiköy Belediyesi'nin Kalamis Yat Limani'nin özellestirilmesiyle ilgili açilan ihaleye katilmak için yaptigi basvuru Özellestirme Idaresi Baskanligi tarafindan reddedildi. Baskanlik, özellestirme uygulamalarinda kamu kurum ve kuruluslarina devir yapilamayacagini gerekçe göstererek Kadiköy Belediyesi’nin ihaleye alinmayacagini duyurdu.

Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi ise söz konusu kararla ilgili “Sahilimize çökmelerine izin vermeyecegiz” dedi. Odabasi, Özellestirme Idaresi Baskanligi’nin kararinin hukuki olmadigini belirterek tüm yasal haklarini kullanacaklarini açikladi.

“SAHILIMIZE ÇÖKMELERINE IZIN VERMEYECEGIZ”

Odabasi yaptigi açiklamada sözlerini söyle sürdürdü: “Bildiginiz gibi geçtigimiz gün Kalamis sahilinin özellestirme projesine itiraz ederek, Kalamis sahil bizimdir dedik, halkindir dedik, Kalamis bizimle güzel dedik. Belediye olarak Kadiköylülerin hakkini korumak bizim görevimiz.  Üzerimize düsen her türlü sorumlulugu almaya her zaman haziriz. Bu nedenle ihaleye girmek istedik. Kadiköylülerin destegi ile de bu kampanyamiz hizla ses getirdi. Fakat, bugün ögrendik ki halkin hakkini umursamayanlar, bizi ihale disi birakma karari almis. Teklif vermemizi bile engelliyorlar! Çünkü halkin sesinden korktular, çünkü bizlerin hakli mücadelesinden korktular. Kamu faydasi gözeten bir projede kamu neden istenmez? Halkin seçilmis temsilcisi neden istenmez? Bu proje simdiden niyetini gösterdi. Ama bizim mücadelemiz elbette burada bitmeyecek.

IMZA KAMPANYASI BASLATILACAK

Ihaleye girecek firmalara sesleniyorum! Halka ragmen, halkin faydasini gözetmeyen bir projeye izin vermeyecegim! Çevreye, kentine, topragina duyarli herkesi hafta içi farkli mahallelerde kuracagimiz stantlarimizda dijital imza vermeye davet ediyorum. Biz sonuna kadar hakli mücadelemizi duyurmaya devam edecegiz. Sahilimize çökmelerine izin vermeyecegiz çünkü Kalamis bizimle güzel.”

NE OLMUSTU

Fenerbahçe Kalamis Yat Limani için 10 yil önce alinan özellestirme karari süreci devam ederken, 21 Mayis 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Kalamis Yelken Kulübü için de özellestirme karari alinmis ve tepki çekmisti. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi da bu karara tepki göstermis ve “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadiköy Belediyesi olarak yesil alani korumak sartiyla biz talibiz” açiklamasinda bulunmustu. Kadiköy Belediyesi’nin 7 Haziran tarihli meclis toplantisinda ise ihale teknik sartnamesini almak, teminat ödemesi yapmak ve ihaleye katilmak için oy birligiyle Baskan Odabasi’na yetki verilmis; basvuru süreci baslatilmisti. Fenerbahçe-Kalamis Yat Limani, 7 Temmuz 2021 tarihinde özellestirilme ihalesine çikacak.