Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nin Kurucu Belediye Başkanı Osman Hızlan Hayatını Kaybetti
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nin Kurucu Belediye Başkanı Osman Hızlan Hayatını Kaybetti

cover photo

Kadiköy’ün seçimle isbasina gelen ilk belediye baskani Osman Hizlan, tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Hizlan’in vefati nedeniyle, Kadiköy Belediyesi’nin kurulusu olan 10 Nisan’da Bostanci Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek 35’inci kurulus yil dönümü etkinligi iptal edildi.

KADIKÖY’ÜN SEÇILMIS ILK BASKANI

Osman Hizlan, 1984'de Büyüksehir ve Ilçe Belediyelerinin yeniden yapilandirilmasiyla, mevcut statüsünü kazanan Kadiköy Belediyesi’nin ilk belediye baskani olarak görev yapti. 1984-1989 yillari arasinda Turgut Özal liderligindeki Anavatan Partisi’nden Kadiköy belediye baskani seçildi.

KADIKÖY’E IZ BIRAKTI

Kadiköy’e çok önemli hizmetlerde bulunan Osman Hizlan döneminde Kalamis Yat Limani, Caddebostan-Bostanci Sahilyolu, Bagdat Caddesi’nin tek yönlü trafik düzenlemesi, Boga Heykelinin Altiyol’a yerlestirilmesi, Yogurtçu Parki, Caferaga Spor Salonu, Semt Pazarlari, günümüzde Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK) olarak kullanilan Kadiköy Sehremaneti binasinin restorasyonu gibi kentte önemli izler birakan çalismalar yürütüldü. Hasanpasa’da bulunan ve bugün Kadiköy Belediye Baskanligi binasi olarak kullanilan binanin yapimina da Hizlan döneminde baslandi. Yeldegirmeni basta olmak üzere Kadiköy’ün pek çok noktasinda altyapi çalismalari baslatarak belediyecilik hizmetlerine yeni bir bakis açisi kazandirdi.

1940 yilinda Kayseri’de dogan Osman Hizlan’in cenazesi, 12 Nisan Cuma günü Erenköy Galip Pasa Camii’nde ögle namazini müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan Feriköy’de bulunan aile kabristanina defnedilecek.

BELEDIYENIN KURULUS YILDÖNÜMÜ IPTAL EDILDI

10 Nisan Kadiköy Belediyesi’nin 35. Kurulus yildönümü etkinlikleri kapsaminda bu aksam Bostanci Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek Sevval Sam konseri ve Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrasi konserleri Hizlan’in vefati nedeniyle iptal edildi.