Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Bostanlarına İlk Tohumlar Atıldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Bostanlarına İlk Tohumlar Atıldı

cover photo

Kadiköy Bostanlarina Ilk Tohumlar Atildi

Kadiköy’de saglikli ve temiz gida üretimine tesvik ve erisim kolayligi saglamak için hayata geçirilen Kadiköy Bostanlari projesinde ilk tohumlar toprakla bulustu.

Kadiköy Belediyesi’nin Moda ve Fenerbahçe’de pilot uygulama olarak hayata geçirdigi Kadiköy Bostanlari projesi 18 Eylül Cumartesi günü, düzenlenen bir törenle açilisini yapti. Kent kültürü içinde kirsal yasantinin mümkün olabilecegi ve mahallelilerin topraga dokunarak saglikli gidaya ulasabilecegini gösteren projede atalik tohumlar topraga atildi.

Kadiköy Bostanlari Projesi En Basta Çocuklar Için Gelistirildi

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi açilis konusmasinda projenin en basta çocuklar için yapildigini söyledi ve sözlerini söyle sürdürdü: “Ben çiftçi bir ailenin çocuguyum. Çiftçilik yapiyoruz. Birçok çocuk domatesin agaçta yetistigini düsünüyor, birçok çocuk çilegin nasil yetistigini görmüyor, bilmiyor. Çünkü öyle ortamlari hiç göremediler. Bizim öncelikli amaçlarimizdan biri de gerçekle çocuklarimizi bir araya getirmek. Domates, biber nerede yetisir, turp nedir, nasil olusur. Bunlari gösterebilmek için bu bostanlari organize ettik. Ayrica yasanan salgin ve iklim krizinin etkilerini de en yikici haliyle yasadigimiz bu günlerde, dayanisma ve temiz gidaya ulasim da bir o kadar önemli hale geldi. Kadiköy Belediyesi olarak, komsularimizla birlikte gerçeklestirdigimiz bu projeyle, istedigimiz dogal gidayi atalik tohumlarla yetistirmenin yani sira, topluluk olarak yardimlasma ve paylasma gibi sosyal degerlerin de öne çikmasini hedefliyoruz. Bahar döneminde Rasimpasa ve Kosuyolu Bostanlari da komsularimizin kullanimina açilacak.” dedi.

 

Odabasi’ndan Kalamis Için Çagri

Odabasi, ayrica Kalamis Marina’nin özellestirme karariyla ilgili 21 Eylül’de Özellestirme Idaresi’ne gideceklerini ve bir basin açiklamasi yapacaklarini duyurdu: “21 Eylül’de 21 mahalle muhtariyla Özellestirme Idaresi’nin önünde basin açiklamasi yapacagiz. Umarim yeni imara, yeni betona, yeni ranta dur derler. Kadiköy Belediyesi olarak hukukun bize verdigi yetki çerçevesinde mücadelemizi sürdürecegiz. ”

Moda Bostani’ndan sonra Fenerbahçe Bostani’nda da açilis töreni düzenlendi. Baskan Odabasi 2016 yilinda Saint Joseph Lisesi Permakültür Kulübü ögrencilerinin girisimiyle projenin Fenerbahçe Parki’nda yasam buldugunu söyledi ve projeye katkilarindan dolayi Saint Joseph Lisesi adina Sükran Toy’a ve bahçeye emek veren ögrenciler adina gönüllülerden Sedat Toy’a çiçek ve plaket takdim etti.

  

Kadiköy Bostanlarinda Permakültür Egitimleri de Olacak

Kadiköy Belediyesi’nin hayata geçirdigi Kadiköy Bostanlari projesi, pilot uygulama olarak Fenerbahçe ve Moda’da basladi. Online kayitla 6 ay süreyle ücretsiz yer edinen mahalleliler, kendilerine tahsis edilen 4,5 metrekarelik bostanlarda ekim, dikim yaparak kendi ürünlerini yetistirecek ve hasadini yapacak. Atalik tohumlarla saglikli, organik gida yetistirmenin yani sira, topluluk olarak yardimlasma ve paylasma gibi degerlerin de öne çikmasini saglayan bostanlarda bahçe tasarimi, balkon ve arka bahçe tarimi, permakültür gibi egitimler ve sürdürülebilir film ve belgesel gösterimleri de olacak. Belediye, bostan kültürünün yayginlasmasi için hayata geçirdigi Kadiköy Bostanlari projesini, Kadiköy’ün bütün mahallelerinde yayginlastirmayi hedefliyor. Kadiköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü’nün himayesinde sürdürülecek projede bostanlardan daha çok kisinin yararlanmasi için 6 aylik periyotlarda online kayitlar açilacak.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/5-d2a9de7d-16de-43d9-bff4-785ba409e3a7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1019-1f98b448-13f5-4d5c-82bb-203b91cae513.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1108-72a8a426-5073-4450-9e88-061170ca5af4.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1166-19b0e0e7-3da0-4166-9a94-994cab8e98cd.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1187-e951b0a3-e990-4376-84e3-67e96a2fdb38.jpg