Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Çevre Festivali Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Çevre Festivali Başladı

cover photo

KADIKÖY ÇEVRE FESTIVALI BASLADI

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda her yil Haziran ayinda “Kentte Ekolojik Yasam” temasiyla düzenlenen Kadiköy Çevre Festivali basladi. Pandemi tedbirleri nedeniyle bu yil çevrimiçi platformlarda gerçeklesecek festival 26 Haziran’a kadar sürecek. 

Kadiköy Belediyesi’nin her yil 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda, Selamiçesme Özgürlük Parki’nda düzenledigi Kadiköy Çevre Festivali, ülkemizi de etkileyen Koronavirüs salgini nedeniyle bu sene çevrimiçi platformlara tasindi. Festivalde konunun uzmani akademisyenlerin, sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin ve dogayi odagina alan çevre ve doga gönüllülerinin katilimiyla bir dizi atölye ve seminerler yer aliyor. 26 Haziran’a kadar sürecek festivalde seminer ve atölyelere katilim için Kadiköy Belediyesi’nin web sayfasindan basvuru yapmak yeterli.  

KENTTE EKOLOJIK YASAM ATÖLYELERI

Festival programinda “Kentte Ekolojik Yasam” basligi altinda toplam 6 atölye yer aliyor. Tibbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Sirin Yalvaç’in 4 Haziran’da “Tibbi Çaylar” adli atölyesiyle baslayacak dizide; kisisel bakim için hazirlanan dogal ürünlerin ve kimyasal içermeyen temizlik ürünlerinin tariflerini, saglikli kalmanin püf noktalarini bulmak mümkün olacak. Çocuklarin da unutulmadigi festivalde, onlar için doganin ritmiyle iklim dansi ve kompost atölyesi yer aliyor.  

IKLIM UYUM ve KENTTE EKOLOJIK YASAM SEMINERLERI

Seminerlerin ilki 5 Haziran’da Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Orman Fakültesi, Toprak Ilmi ve Ekoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Doganay Tolunay’in konuklugunda basliyor. Tolunay, “Ekosistemler ve Iklim Degisikligi” baslikli seminerde iklim degisikliginin ormanlar ve diger ekosistemler üzerindeki etkilerini irdeleyecek ve ekolojik yasama dair bilgi ve deneyim paylasiminda bulunacak. Kentte Ekolojik Yasam temasiyla 26 Haziran’a kadar sürecek festivalin ayrintili programi Kadiköy Belediyesi’nin web sayfasinda yer aliyor. 

AZ ATIK ÇOK KOMPOST

Kadiköy Belediyesi Atiksiz Yasam Hareketi’nin bir parçasi olan Atiksiz Dükkan, yerli ve atalik tohumlarla birlikte organik atiklardan ürettigi kompostlari, Atiksiz Dükkan ziyaretçileriyle paylasiyor. Tohum ve kompost için 7 – 12 Haziran tarihlerinde 10.00 – 19.00 saatleri arasinda Feneryolu Atiksiz Yasam Pazari'ndaki Atiksiz Dükkan ziyaret edilebilir.