Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Çevre Festivali “İklim Krizi İle Mücadele” Temasıyla Toplanıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Çevre Festivali “İklim Krizi İle Mücadele” Temasıyla Toplanıyor

cover photo

Kadiköy Çevre Festivali “Iklim Krizi Ile Mücadele” Temasiyla Toplaniyor

Kadiköy Belediyesi’nin her yil Selamilesme Özgürlük Parki’nda düzenledigi “Kadiköy Çevre Festivali” bu yil “Iklim Krizi ile Mücadele” temasiyla 3-5 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.  Festivale katilim için basvurular 27 Subat’a kadar yapilabilecek.

Kadiköy Belediyesi’nin her yil Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirdigi Kadiköy Çevre Festivali 3-5 Haziran tarihlerinde Selamiçesme Özgürlük Parki’nda yapilacak. Festivalin bu yilki temasini “Iklim Krizi ile Mücadele” olusturacak.  

Geçtigimiz yil pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen festival, bu yil 5’inci kez toplaniyor. Dört yilda 100 binin üzerinde ziyaretçinin katildigi Türkiye’nin en kapsamli ve en büyük festivalinde, iklim degisikligi basta olmak üzere ülkemiz ve dünyadaki tüm çevre sorunlarina farkli çerçevelerden yaklasarak bireysel ya da topluluklar olarak çözüm olusturmak, ekolojik yasama dair örnekler sunmak amaçlaniyor.

Katilimci anlayisla programi olusturulan, dogaya emek veren tüm sivil toplum kuruluslarinin, vakif ve topluluklarin stantlari ile yer aldigi, çalismalarini ve deneyimlerini paylastigi festivalde; atölyeler, paneller, söylesiler, doga gözlemleri, konserler, film gösterimleri ve tiyatrolar gibi birçok etkinlik yer aliyor.

2022 Kadiköy Çevre Festivali’nde pandemi, orman yanginlari, seller, müsilaj gibi sorunlarin nedeni olan iklim krizine dikkat çekmek, iklim krizi ile nasil mücadele edebilecegi, sürdürülebilir ve güvenilir bir gelecegin nasil mümkün olabilecegi, dünyadaki ayak izimizin nasil azaltabilecegi konularinda çözüm önerileri ortaya konulacak.

Festivale, etkinlik ya da stantla katilim için 27 Subat 2022 tarihine kadar

 http://cevrefestivali.kadikoy.bel.tr/ sitesinden basvuru formunu doldurmak yeterli oluyor.