Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Çevre Festivalinde Yerli Tohum ve Kompost Paylaşımı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Çevre Festivalinde Yerli Tohum ve Kompost Paylaşımı

cover photo

KADIKÖY ÇEVRE FESTIVALINDE YERLI TOHUM VE KOMPOST PAYLASIMI

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda düzenlenen ve 26 Haziran’a kadar sürecek Kadiköy Çevre Festivali’nde yerli ve atalik tohumlarla birlikte organik atiklardan üretilmis kompostlar Atiksiz Yasam Dükkani’nin ziyaretçilerine ücretsiz sunuluyor.

Kadiköy Belediyesi’nin her yil 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda, Selamiçesme Özgürlük Parki’nda düzenledigi Kadiköy Çevre Festivali, ülkemizi de etkileyen Koronavirüs salgini nedeniyle bu sene çevrimiçi platformlara tasindi. Bir dizi atölye ve seminerlerin yer aldigi festivalde bir de tohum ve kompost paylasimi yapiliyor. Kadiköy Belediyesi’nin Atiksiz Yasam Hareketi’nin bir parçasi olan Atiksiz Yasam Dükkani’nda pandemi kosullari gözetilerek yapilan paylasim 12 Haziran'a kadar sürecek.

AZ ATIK ÇOK KOMPOST

Geçtigimiz yil, 5 Haziran Dünya Çevre gününde açilisi yapilan ve Kadiköy Belediyesi Atiksiz Yasam Hareketi’nin bir parçasi olan Atiksiz Yasam Dükkan’i 1’inci yilini tamamladi. Çevre Festivali kapsaminda, yerli ve atalik tohumlarla birlikte organik atiklardan üretilen kompostlar Atiksiz Dükkan’da alisveris yapan tüm çevre dostu ziyaretçilerine Çevre Festivali kapsaminda hediye ediliyor. Feneryolu Atiksiz Yasam Pazari’ndaki Atiksiz Dükkan’da tohum ve kompost paylasimi 12 Haziran’a kadar saat 10.00 – 19.00 saatleri arasinda devam edecek.   

Atiksiz Dükkan, tek kullanimlik ürünler yerine uzun ömürlü, ambalajsiz ve ekolojik ürünlere erisim imkani sunuyor; döngüsel ekonomiyi destekliyor; kadin girisimcilerin, kooperatiflerin, yerel üreticilerin ürünlerini tüketicilerle bulusturuyor. Dükkan’da gida, günlük yasam, kisisel bakim, mutfak, temizlik ürünleri gibi 200’ün üzerinde ürün bulunuyor.

  

IKLIM UYUM SEMINERLERI

Atölye programini tamamlayan festival Iklim Uyum Plani kapsaminda su seminerlerle devam edecek:

Iklim Azaltim Plani – Yenilenebilir Enerji konulu seminerin konusmacisi Demir Enerji’den Caner Demir olacak. Demir’in enerji verimliligi ve yenilenebilir enerji konularini konusacagi seminer 12 Haziran, Cumartesi saat 15.00’de. Ayni gün saat 16.00’da yogun kentlesmenin getirdigi Isi Adasi Etkisi’ni Scape Studio’dan Sera Tolgay anlatacak. Festivalin 19 Haziran, Cumartesi programi Istanbul Politikalar Merkezi’nden Akgün Ilhan’in, Iklim Uyumu Kapsaminda Su Yönetimi konu basligiyla saat 15.00’de basliyor. Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nden Emine Didem Evci Kiraz da saat 16.00’da iklim uyum plani kapsaminda Halk Sagligi baslikli seminerini yapacak. Kadiköy Çevre Festivali 26 Haziran, Cumartesi Demir Enerji’den Dr. M. Baha Kuban’in konuklugunda kapanisini yapacak. Iklim Degisikligine Dirençli Sehirler ve Kirilganliklar baslikli seminer 26 Haziran Cumartesi, saat 15.00’de.

Seminerlere katilim için Kadiköy Belediyesi’nin internet sayfasindan basvuru yapmak yeterli. 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_2248-9f7da75b-3e21-4501-86f9-1fd6a9e40723.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_2252-b365cdb1-c632-4b24-a1b3-624e792d9fdc.jpg