Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Çizgi Festivali Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Çizgi Festivali Başlıyor

cover photo

Kadiköy Çizgi Festivali, 23 Eylül’de Kadiköy Yogurtçu Parki’nda basliyor. Festival, çizer söylesilerinden canli çizimlere, sergilerden mezatlara kadar birbirinden renkli etkinliklerle 25 Eylül’e kadar devam edecek.

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi Çizgi Festivali, 23-25 Eylül tarihleri arasinda Yogurtçu Parki’nda ücretsiz olarak gerçeklesecek. 30’a yakin yayinevi ve kurumun katilimci olacagi festivalde stantlar üç gün boyunca 13.00-21.00 saatleri arasinda ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Festival, 23 Eylül Cuma günü “Illüstratörün Hayatta Kalma Rehberi - Modül 5: Sözlesme Sart Ama Nasil?” baslikli söylesiyle baslayacak. Saat 18.00’deki etkinlikte Av. Haluk Inanici, Av. Ceren Küpeli ve Nurgül Senefe’nin yapacagi konusmanin ardindan, saat 21.00’de “Dune: Çöl Gezegeni” filmi ile sona erecek. Ikinci günün programinda saat 14.00’te Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Ögrenci Filmleri’nin animasyon seçkisi yer aliyor. Programda gün boyunca pek çok canli çizim etkinligi de olacak. Çocuk ve Gençlik Yayinlari Dernegi’nin organize ettigi Ayse Türemis, Oytun Idil, Zeynep Alparslan’nin konusmaci olacagi “Hayatimiz Çizgi Roman” baslikli söylesi saat 18.00’de Ümit Kireççi moderatörlügünde gerçeklesecek. Ikinci günün son söylesisini ise Devrim Kunter ve Suat Duman yapacak. Söylesi saat 19.30’da “Çizgi Roman ve Polisiye” temasiyla olacak. Gün boyu sürecek olan çizim ve boyama atölyeleri, saat 21.00’deki “Senin Adin” adli renkli animasyon gösterimiyle sona erecek.

ÇIZGI ROMAN MEZATI

Festivalin son gününde de yine Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ögrencilerinin filmlerinden olusan animasyon seçki saat 14.00’te çizgiseverlerin begenisine sunuluyor. Saat 15.00’te Özgür Yildirim’in canli çizim etkinligi olacak. Çok sayida çizerin imza gününe ev sahipligi yapacak olan festivalde bir de mezat olacak. Çizgi Roman Okurlari Dernegi’nin 15.00 - 18.00 saatleri arasinda yapacagi mezatta sunumlari Altan Biçen, Güngör Uzun ve Hüsnü Çoruk yapacak, moderatörlügü de Emre Demirkol üstlenecek. Çizgi Roman Okurlari Dernegi’nin saat 16.00’da yapacagi “Bir Otakunun (anime/mangaya özel ilgi duyan insanlar için kullanilan Japonca terim) Koleksiyonu” baslikli söylesiyi Önder Çaki yönetecek, Dr. Ahsen Özakkas konusmaci olarak katilacak. Saat 17.00’deki “Çizer Sohbeti”nde ise Burak Sentürk ve Emrah Ablak olacak. Animasyonun dünü, bugünü ve geleceginin ele alindigi, Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün organize ettigi söylesi saat 18.00’de. Söylesinin konusmacilari Ates Benice (Animatör - Yönetmen), Dr. Ögr. Üyesi Emre Zengineken (MAU ÇFA), Hüseyin Bulut (Animatör - Yönetmen), Doç. Dr. Müjgan Yildirim (MAU ÇFA Böl. Bsk.) ve Prof. Dr. Selçuk Hünerli (Istanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi Bölümü) olacak. Günün son söylesisinde dövme ve illüstrasyon iliskisi ele alinacak. Illüstratörler Platformu’nun Nurgül Senefe’nin moderatörlügünde saat 19.30’da yapacagi “Sanatin Bedende Akisi” temali, Esra Kürtür,Venüs Ezgi Kurtoglu, Ilyas Algin konusmaci olacak. Festivalin son günü saat 21.00’de “Doktor Strange: Çoklu Evren Çilginliginda” adli film gösterimiyle kapanisini yapacak.

YETISKINLER VE ÇOCUKLAR IÇIN ATÖLYELER

Festival boyunca yetiskinler ve çocuklar için yaratici çizim, kolaj ve geri dönüsüm gibi konularda atölyeler düzenlenecek.10 kisi ile sinirli olan atölyelere kayitlar stantlarda yapilacak.

KADIKÖY ÇIZGI FESTIVALI, ÜÇ SERGIYE DE EV SAHIPLIGI YAPACAK

Çizgi Roman Okurlari Dernegi’nin düzenledigi “Çizgi Romani Yasatanlar ”sergisi, Illüstratörler Platformu’nun düzenledigi “Genç Yeteneklerin Gözünden: Kent, Yasam, Istanbul” sergisi, son olarak Karikatürcüler Dernegi tarafindan hazirlanan, 3 ay önce yasamini kaybeden usta karikatürist Latif Demirci anisina düzenlenecek olan “Latif Sergi” festival boyunca ziyaretçilerini bekliyor olacak.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1663657665_Kad__k__y___izgi_Festivali__1_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1663657668_Kad__k__y___izgi_Festivali__4_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1663657667_Kad__k__y___izgi_Festivali__3_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1663657671_Kad__k__y___izgi_Festivali__7_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1663657677_Kad__k__y___izgi_Festivali__10_.jpg