Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Çizgi Festivali Programı Belli Oldu
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Çizgi Festivali Programı Belli Oldu

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin geçtigimiz yil salgin nedeniyle ara verdigi Kadiköy Çizgi Festivali bu yil 24 Eylül’de Yogurtçu Parki’nda düzenlenecek. Kaan Ertem’e ithaf edilen festival çizer söylesilerinden canli çizimlere, sergilerden mezatlara birbirinden renkli etkinliklerle 26 Eylül’e kadar devam edecek.

Kadiköy Belediyesi'nin 2016 yilinda hizmete açtigi Hasanpasa Mahallesi’ndeki Karikatür Evi, sadece Kadiköylülerin degil tüm Istanbullularin ugrak merkezlerinden biri haline geldi. Kadiköy Belediyesi Kültür Sosyal Isler Müdürlügü’nün ilkini 2019’da KADFEST Uluslararasi Çizgi ve Sahaf Günleri kapsaminda gerçeklestirdigi festivale, pandemi nedeniyle geçtigimiz yil ara verildi. Yeni normale uygun olarak, festivalin çizgi etabi bu yil 24 Eylül’de Yogurtçu Parki’nda basliyor. Kadiköy Çizgi Festivali adiyla 3 gün sürecek festivalin açilisi yazar Güven Erkin Erkal’in moderatörlügünde, Mogollar’in yeniden bir araya gelmesine vesile olan Kaan Ertem için söylesi olacak. Söylesinin konuklari Mogollar, saat 19.00’da sahne alacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL PROGRAM

Festival alaninda kurulan stantlarda çizgi roman, karikatür dergileri ve ürünleri de meraklisi ile bulusacak. Festivalde çocuklar da unutulmadi. Çocuk yayinevi stantlari ile birlikte çocuklar için atölye çalismalari yapilacak. Illüstratörler Platformu tarafindan gerçeklestirilecek atölyelerde 24 Eylül Cuma günü saat 15.00’te Çagla Köseoglu 6-9 yas arasi çocuklarla “Çocuklarla Çizim Atölyesi” düzenleyecek. 25 Eylül Cumartesi günü ise Aysun Neseli “Illüstrasyon Çizim Atölyesi”nde çocuklarla bulusacak. 26 Eylül Pazar günü de saat 15.00’te Irma Zmiric Çetinkaya, 16.00’da ise Ümit Dizdar çocuklara bir saat boyunca çizim egitimi verecek.

MEZAT BULUSMASI

Koleksiyonerler için keyifli bir aliskanlik olan mezat bölümünde ise nadir bulunan, çizgi ve karikatür dünyasinin dergi ve çizimleri meraklilarina açik artirma yoluyla sunulacak. Çizgi Roman Okurlari Dernegi’nin 26 Eylül Pazar günü düzenleyecegi mezat 15.00-18.00 saatleri arasinda gerçeklestirilecek.

FILM GÖSTERIMLERI

Festival programinda bu yil iki filmin gösterimi yapilacak. 25 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de, Oscar ödüllü Japon yönetmen Hayao Miyazaki’nin “Yürüyen Sato” filmi izlenebilecek. 26 Eylül Pazar günü saat 21.00’de de Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman’in yönettigi “Örümcek Adam Örümcek Evreninde” gösterilecek.

Bu yilki etkinliklere katilacak yayinevleri, dergiler, platform ve dernekler söyle: Arkabahçe, Aspendos Yayinevi, Baobab Yayinlari, Bayan Yani, Beta Çocuk- National Geographic Kids, Büyülü Dükkan, Çizgi Roman Okurlari Dernegi, Desen Yayinlari, Flaneur, Illüstratörler Platformu, Karakarga Yayinlari, Karikatürcüler Dernegi, Leman, Marmara Çizgi, Notabene Yayinlari, Paralel Evren, OT Dergi, Sirtlan Kitap, Tefrika Yayinlari ve Tekir Kitap.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/24 EYLÜL - CIZGIFEST-PROGRAM-7f5fbca5-a229-41b1-9207-4f41883ae273.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/25 EYLÜL - CIZGIFEST-PROGRAM-4f38c489-0398-43f5-b029-01bb03edfbd7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/26 EYLÜL - CIZGIFEST-PROGRAM-e82e9682-eaa7-43b5-9be4-94f05c9f6606.jpg