Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Çocuk Tiyatro Festivali "Çiftlikte Patırtı" Oyunuyla Sona Erdi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Çocuk Tiyatro Festivali "Çiftlikte Patırtı" Oyunuyla Sona Erdi

cover photo

17. Kadiköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali, Istanbul Kumpanyasi’nin sahneledigi Çiftlikte Patirti oyunuyla sona erdi. 

Kadiköy Belediyesi’nin Selamiçesme Özgürlük Parki Açik Hava Tiyatro’sunda düzenledigi, 11 Temmuz’da baslayan geleneksel Kadiköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali sona erdi. 25 Temmuz’da sonra eren festivali 11 bin 200 kisi ziyaret etti. Çocuklari tiyatro ile tanistirip, onlara açik havada oyun seyretme keyfini yasatan festivalde 15 gün boyunca çocuklar yildizlar altinda tiyatro izlemenin keyfini yasadi.

Kadiköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali’nde çocuklar oyun öncesinde duygularini dile getirdi. Festivale her yil geldiklerini ve ayni heyecani yasadiklarini belirten çocuklar, tiyatroyu çok sevdiklerini ifade etti. Bir baska çocuk ise “Tiyatroyu çok seviyorum, açik havada tiyatro izlemek çok daha güzel” dedi.

Festival, Istanbul Kumpanyasi tiyatro grubunun sahneledigi Çiftlikte Patirti oyunuyla kapanis yapti. Tarik Serbetçioglu’nun yazdigi, Binnur Serbetçioglu’nun yönettigi ve müzigini Deniz Nida Sener’in yaptigi Çiftlikte Patirti oyunu 50 dakika sürdü. “Çocuk seyircimizi de hep bas taci ederek, seçkin ve seviyeli oyunlarla bulusturmayi ilke ediniyoruz” diyen Istanbul Kumpanyasi bu oyununda dayanismayi, birlikte huzur içinde yasamanin güzelligini müzikli, dansli bir sölenle anlatti.