Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkıyor

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, her yil geleneksel olarak Bagdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüsü öncesi açiklamalarda bulundu ve Cumhuriyet sevdalilarini bu yürüyüse katilmaya davet etti.

Ilçede 1 hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarinin ardindan, her yil geleneksel olarak düzenlenen Bagdat Caddesi Büyük Cumhuriyet Yürüyüsü 29 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da Bagdat Caddesi, Suadiye Isiklar’da baslayacak. Yürüyüs öncesi açiklamalarda bulunan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi Kadiköy’ün Cumhuriyet degerlerine sahip çiktiginin altini çizdi ve 100’üncü yil kutlamalarinin ilçede hemen baslayacaginin duyurusunu yapti. Odabasi sözlerini söyle sürdürdü:

“Cumhuriyet degerleri, bizim vazgeçilmez degerlerimizdir. Kadiköy Belediyesi olarak yaptigimiz her hizmette, attigimiz her adimda Cumhuriyet degerlerine sahip çikiyoruz. Bize yasamin her alaninda isik tutan Cumhuriyet devrimlerini bütün benligimizle ve büyük bir gururla sahipleniyoruz. Biz, her türlü saldiriya karsi Cumhuriyet’in Kültür Devrimi’nin tarafindayiz; Harf Devrimi’nin tarafindayiz; Dil Devrimi’nin tarafindayiz; Cumhuriyet’in tarafindayiz! Cumhuriyet; her seyden önce memlekete sahip çikmaktir; memleketin tasina, topragina, agacina, irmagina sahip çikmaktir. Yolumuza isik tutan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.’ Türkiye’deki Cumhuriyet degerlerine en fazla sahip çikilan yer Kadiköy’dür. Biz Kadiköylüler bu degerlerin bütün Türkiye’ye de hakim olmasi için çaba sarf eden, mücadele eden, her konuda direnen bir anlayistan ve kültürden geliyoruz.” dedi. Odabasi Cumhuriyet’in 100’üncü yil kutlamalarina iliskin de hazirliklarin basladigini ve kutlamalarin ilçede 1 yil boyunca sürecegini söyleyerek Cumhuriyet sevdalilarini 29 Ekim Cumartesi günü Bagdat Caddesi’nde yapilacak Cumhuriyet Yürüyüsü’ne davet etti.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666943915_29_Ekim_Cumhuriyet_Y__r__y________1_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666943917_29_Ekim_Cumhuriyet_Y__r__y________2_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666944411_Kadikoy_Belediye_Baskani_Serdil_Dara_Odabasi.jpg