Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Depreme Afet Parkında Hazırlanıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Depreme Afet Parkında Hazırlanıyor

cover photo

KADIKÖY DEPREME AFET PARKINDA HAZIRLANIYOR

MUHTARLAR, MECLIS ÜYELERI, OKULLAR EGITIM IÇIN SIRADA…

Türkiye’nin afet ve depremler konusunda egitim veren ilk ve tek afet temali parki olan Kadiköy Belediyesi Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki, Istanbul’da yasanan 5,8 büyüklügündeki depremin ardindan en yogun günlerini yasiyor. Geçtigimiz yil açilan, okullarin düzenli olarak egitim aldigi parkta, Kadiköy’de görev yapan 21 mahalle muhtari için de afet egitimi düzenlendi. Afet parkinin siradaki konuklari Kadiköy Belediye Meclisi üyeleri olacak.

AFET PARKINA YOGUN ILGI

Kadiköy Belediyesi afete yönelik bilinçlendirme çalismalarina Kozyatagi’nda bulunan Kadiköy Belediyesi Afet Egitim Parki’nda devam ediyor. Randevu sistemi ile çalisan park, deprem öncesinde okullardan gelen talepler nedeniyle yogun ilgi görüyordu. Yasanan 5,8 büyüklügündeki depremin ardindan egitim talepleri artti. Muhtarlarin, meclis üyelerinin, derneklerin de egitim için siraya girdigi parka sirketlerden de yogun talep var.

EGITIME MUHTARLARDAN BASLANDI 

Kadiköy Belediyesi, ilçe sinirlarinda bulunan 21 mahalle muhtari için Afet Egitim Parki’nda afet egitimi düzenledi. Muhtarlara teorik egitimin yani sira deprem simülasyonu ve 5D sinema ile uygulama da yapildi. Afet egitimi ile muhtarlarin mahallelerindeki örgütlenmeye önem vermeleri, rol model olmalari amaçlaniyor.

Öte yandan Kadiköy Belediyesi mahalle muhtarlarinin önderligi ve gönüllülerinin katilimiyla mahalleleri örgütlemek için 2010 yilinda hayata geçirdigi “Mahalle Ölçeginde Toplum Tabanli Afet Yönetim Projesi”ni de ilçe genelinde yayginlastirmayi amaçliyor. Bu proje kapsaminda mahalle risk haritalarinin olusturulmasi ile toplanma alanlari gibi fonksiyonel alanlarin sayisinin arttirilmasi planlaniyor. Son deprem sonrasinda Rasimpasa ve Kosuyolu mahallelerinde örgütlenme çalismalari basladi.

 

MECLIS ÜYELERI DE SIRADA

Kadiköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayi oturumlarinda konusan Serdil Dara Odabasi Meclis üyelerinin de Afet Egitimi almasi önerisinde bulundu. Kadiköy Bölgesinden seçilen meclis üyeleri Afet Parkinda depreme yönelik egitim alacak. Okullarin yani sira sirketlerden de çok sayida talep var. Afet Parki’nda gelen talepleri karsilamak üzere düzenli olarak bilinçlendirme egitimleri yapilacak. Bu egitimler kapsaminda 2 Kasim’da Temel Afet Bilinci Egitimi düzenlenecek. Afet Parkindaki egitimlere yönelik http://afet.kadikoy.bel.tr/ adresinden bilgi alinabilir.