Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy, DSÖ Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 7. Fazına Kabul Edildi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy, DSÖ Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 7. Fazına Kabul Edildi

cover photo

Kadiköy, Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Avrupa Saglikli Kentler Agi’na kabul edildi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi pandemi nedeniyle bu yil ilk kez çevrim içi olarak düzenlenen Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Avrupa Saglikli Kentler Agi Yillik Çalisma Toplantisi ve Teknik Konferansi’na katildi. Odabasi konferansta UNESCO tarafindan da dünyaya örnek gösterilen; pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi 65 yas üstü yurttaslara sicak yemek ulastirmak için, Türkiye’nin ünlü sef ve asçilari tarafindan kurulan dayanisma mutfagi “Komsuluk Gibisi Yok” projesini ve uzaktan erisime erisemeyen çocuklar için baslatilan bilgisayar bagis kampanyasini anlatti.

8-10 Aralik 2020 tarihleri arasinda düzenlenen konferansin bu yilki basligi “Salgin Zamanlarinda Saglikli Sehirler: Topluluklari korumak ve daha iyi bir sekilde yeniden insa etmek” seklinde belirlendi. Belediye baskanlari, koordinatörler, gözlemciler, uzmanlar, uluslararasi örgüt ve çesitli ülke temsilcilerinin yer aldigi, kentlerin Covid-19’la mücadele kapsaminda attiklari adimlarin ele alindigi toplanti pandemi nedeniyle ilk kez çevrim içi olarak yapildi.

KADIKÖY’ÜN 7. FAZ BASVURUSU KABUL EDILDI

DSÖ Avrupa Saglikli Kentler Agi’na beser yillik fazlar halinde üye olunuyor. Kadiköy Belediyesi DSÖ Avrupa Saglikli Kentler Agi’na 2005 yilinda 4’üncü faz döneminden itibaren üye oldu ve 6’inci faz dönemini (2014-2018) basariyla tamamlayarak sertifikasini aldi. DSÖ Avrupa Saglikli Sehirler Agi Toplantisinda, Kadiköy’ün DSÖ Avrupa Saglikli Kentler Agi 7’inci Fazina kabul edildigi açiklandi. Buna göre, Türkiye’den Kadiköy Belediyesi ile birlikte Bursa Büyüksehir Belediyesi, Izmir Büyüksehir Belediyesi, Burdur Belediyesi ve Çankaya Belediyesi DSÖ Avrupa Saglikli Sehirler Agi 7. Faz üyeligine kabul edildi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-871cad96-196d-4a1f-b99b-5505bc6ad4ae.jpg