Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Geleceği Konuşuyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Geleceği Konuşuyor

cover photo

Yapay Zeka Gelecegimizi Nasil Etkileyecek? IDEA Kadiköy’de düzenlenen ‘Yapay Zeka: Insan, Teknoloji-Kamu Etkilesimi’ seminerleri yogun ilgiyle devam ediyor.

Gelecegi sekillendirecek olan yapay zeka kavraminin ele alindigi ve yapay zekanin yasamimiza nasil katki saglayacaginin tartisildigi seminerler 3 ay boyunca devam edecek. Subat ayinda baslayan ve her persembe 19:00-21:00 ve her cumartesi 15:00-17:00 saatleri arasinda düzenlenen seminerlere katilim ücretsiz. 

Yapay zekanin kamu ve hizmetler alanlarinda kullanimi üzerine farkli uzmanlarin konusmaci olacagi seminerlerin ilki Sabanci Üniversitesi ögretim üyesi Kemal Kiliç’in katilimiyla yapildi. Seminer serisinin ikincisi ise Kadiköy Belediyesi Plan Proje Müdürlügünde görev yapan Sehir Bölge Plancisi Nazim Akkoyunlu oldu. "Katilim ve Denetim Arasinda Bir Mücadele Alani Olarak Akilli Sehirler’in ele alindigi seminerde kentsel dinamiklerin nasil degerlendirilecegi ele alindi. Verilerin izinsiz kullanimi nedeniyle olusan kaygilarin tartisildigi oturumda bu kaygilari gidermeye yönelik nasil bir mücadele alani yaratilabilecegi, toplumun devleti denetleyecegi bir sürece nasil dönüstürülebilecegi masaya yatirildi.

Programin ilerleyen oturumlari söyle:

16 Subat - Bager Akbay, Sair Robot Deniz Yilmaz ve Günümüz Sanati

21 Subat - Artur Manukyan, A) Yapay Zeka B) Makine Ögrenmesi C) Istatistik D) Hepsi

23 Subat - Selçuk Akmaz, Teknolojinin gelismesi ile hayatimiza giren çözümlerin, basta vatandas olarak bizlere ve vatandaslara hizmet veren kamunun, degistirmesi ya da yapmasi gereken gereklilikler nelerdir?

28 Subat - Fikret Toydemir, Efektif Büyük Veri Analitigi

2 Mart - Burak Özsuna, Robotik Temelli Teknolojiler ve Kamu Yönetimleri Üzerine Etkileri

7 Mart - Tugba Öztürk, Yapay Zeka ve Gelecegin Isleri

9 Mart - Bülent Ekuklu, Welcome to the Machine: Yapay Zeka dünyayi daha güzel bir yer mi yapacak yoksa cehenneme mi çevirecek?

14 Mart - Ozan Akçora, Yapay Zeka ve Derin Ögrenme Ile Ne Yapilir?

21 Mart - Onur Tugcu, Yapay Zeka: Zayif Siniflandiricilar ve Ortak Karar Alma Süreçleri

23 Mart - Murat Durak, Yapay Zeka: Insani, Toplumu, Devletleri ve Sirketleri Nasil Dönüstürecek?

28 Mart - Timur Nihat Vreskala, Evrimlesen Insan ve Teknoloji Iliskisi- Yapay Zekanin Etkileri

30 Mart - Murat Ekmekçioglu, Yapay Zekanin Insan Hayatina Etkileri

4 Nisan - Genco Günay, CRM, Yapay Zeka ve Gelecegin Müsteri Modelleri Üzerine

http://www.ideakadikoy.org/seminer

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yapay Zeka Idea (1)-c8f070a3-632b-4597-9a5c-4e1d644cb3cb.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yapay Zeka Idea (3)-a9cd7768-a9f8-42d0-ab61-b4436ffdaa9a.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yapay Zeka Idea (5)-ba934e78-7d00-4367-b377-3460fd85f076.jpg