Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Kalbini Koruyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Kalbini Koruyor

cover photo

 

Saglikli bir yasam için kalp sagliginin korunmasi büyük önem tasiyor. Her yil 20 milyona yakin insan kalp ve damar hastaliklari nedeniyle hayatini kaybediyor.  Ve bu ölümlerin önemli bir bölümü hastaliktan korunmak için gerekli önlemleri almamak ve gerekli tedavileri yaptirmamaktan kaynaklaniyor.  

 Oysa kalp sagligini korumak sanildigi kadar zor degil.  Iste kalbinizi korumak için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Her gün en az yarim saat yürüyüs yapin. Düzenli egzersiz kalp sagliginizi korumaniz için çok önemli ve gereklidir.
  • Dengeli ve dogru beslenin. Hayvansal kaynakli yaglardan uzak durun, zeytinyagi, ayçiçek, misirözü gibi bitkisel yaglari tercih edin.
  • Aksam geç saatlerde yemek yemegi birakin. Çünkü tok bir mideyle yatmak, özellikle bilinmeyen kalp damar hastaliklarini tetikleyerek kalp krizine neden olabilir.
  • Yediginizi yaktiginizdan eminseniz yiyin Yemekten vazgeçemem diyorsaniz her seyden ama az miktarda tüketin. Daha çok meyve ve sebze agirlikli beslenin.
  • Sigarayi birakin. Sigara, tansiyon, kolesterol gibi herhangi bir hastaliginiz olmasa bile kalp krizine neden olabilir.
  • Saglikliysaniz bile en az yilda bir kontrollerinizi tekrarlayin. 30 yasinda en azindan bir defa lipit panel, kolesterol, seker ve kan yaginiza baktirin. Risk grubundaysaniz saglik kontrolleriniz için 30 yasini beklemeyin, daha erken davranin. Belli bir yasin üzerindeyseniz saglik kontrollerinizi kesinlikle ihmal etmeyin ve ilaçlarinizi düzenli olarak kullanin.

Kadiköy’de oturuyorsaniz kardiyoloji muayenenizi Kadiköy Belediyesi Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi’nde ücretsiz yaptirabilirsiniz.

Kadiköy Kuyubasi’nda bulunan Kardiyoloji Klinigi’nde 2016-2017 yillari arasinda yaklasik 3 bin 100 kisiye muayene,  bin 500 kisiye Elektrokardiyografi (EKG), 800 kisiye EKO, 300 kisiye Efor, 500 kisiye Holter islemleri yapildi.

EKG,Efor,EKG,Ekokardiyografi,Ritim ve Tansiyon Holter hizmetlerinin sunuldugu poliklinik ile ayrintili bilgiye http://www.saglikpoliklinigi.org/  adresinden ulasabilirsiniz.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9727-3be47f6c-59b5-4b31-8268-28b2e903d67c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KALP4-18f9b334-281e-4e53-b86d-6f4928b35501.jpg