Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Meclisi Şerdil Dara Odabaşı Başkanlığında İlk Toplantısını Yaptı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Meclisi Şerdil Dara Odabaşı Başkanlığında İlk Toplantısını Yaptı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda olusan yeni meclisinin ilk toplantisi Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi baskanliginda gerçeklesti.

Kadiköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantisini yapti. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi baskanliginda 17 Nisan Çarsamba günü Kozyatagi Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis salonunda yapilan toplantiya muhtarlar, siyasi partilerin ilçe baskanlari ve Kadiköylüler katildi.

“KADIKÖYLÜLERLE BERABER YÖNETECEGIZ”

Toplantinin açilis konusmasini yapan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi bütün meclis üyelerine basarilar diledi. Herhangi bir olumsuzluga neden olmadan Kadiköy’e yarasir bir biçimde seçim döneminin bitirildigini ifade eden Odabasi söyle konustu: “Bir seçim dönemini Kadiköy’de herhangi bir olumsuzluga neden olmadan Kadiköy’e yakisir bir biçimde bitirdik. Burada olan olmayan, seçime giren bütün siyasi partilerin temsilcilerine teker teker tesekkür ediyorum. Çok demokratik bir ortamda yaris oldu. Bu yarisin sonucunda Kadiköy halki beni Kadiköy Belediye baskani olarak seçti. Diger aday arkadaslarimla en kisa sürede bir araya gelip onlarla Kadiköy’ü konusmak istiyorum. Çünkü onlar da Kadiköy için bir iddia koydular. Kadiköy’de daha iyisi, daha güzeli nasil yapariz diye konusmak için onlarla da görüs alisverisinde bulunmak istiyorum.  Kadiköy Belediye Meclisi’nde Kadiköy halkinin tercihleri dogrultusunda iki siyasi parti temsil ediliyor. Seçime giren veya girmeyen bütün siyasi partilerin ilçe baskanlarini ziyaret ederek onlarin da bu sürece katkilarini isteyecegim. Benim seçim dönemimdeki bütün konusmalarimda Kadiköy’ü birlikte yönetmek vardi. Kadiköylülere sormadan, Kadiköylülere danismadan karar almamak gibi niyetimizi, irademizi beyan ettik. Mümkün oldugu kadar bunun çabasi içinde olacagim.”

Kadiköy’ün Türkiye’nin gözbebegi oldugunu söyleyen Odabasi, “Kadiköy’ün birçok problemi var. Bu problemleri hep beraber çözecegiz. Muhalefet veya iktidar mantigi ile hareket etmenin çok dogru bir hareket tarzi olmayacagini düsünüyorum. Sorun Kadiköylülerin sorunlariysa muhalefet veya iktidar yok. Bunu tüm Kadiköylülerle beraber, kanaat önderleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluslariyla beraber çözme niyeti içerisinde olacagim.” dedi.

37 MECLIS ÜYESI GÖREV YAPACAK

CHP Grup Baskanvekili Fahrettin Kayhan yeni meclise basari dileklerini ileterek “CHP ve grubumuz adina seçilen tüm arkadaslarima basarilar diliyorum. Kadiköy halki 37 meclis üyesini görevlendirdi. Kadiköy’e saglikli, verimli hizmetler yapacaginiza inaniyorum.” dedi. Toplantida AK Parti Grup Baskanvekili Ahmet Koyunoglu da konusmasinda “Belediye meclis üyelerini tebrik ediyorum. 2019-2024 dönemi yerel yönetimler meclisinin hayirli islere imza etmesini temenni ederim. Bu süre içerisinde Kadiköy’ün yararina ve ihtiyaci olan tüm projelere olumlu karar verecegimizi, destek olacagimizi söylüyorum. Ancak Kadiköy’ün yararina olmayan ve partimizin prensiplerine ve tüzügüne aykiri olan maddelere de muhalefet olacagiz. Yeni baskandan Kadiköy için vaat ettigi projeleri hayata geçirmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandi.

KOMISYONLAR BELIRLENDI

Meclisin ilk toplantisinda Meclis Divan Kâtipligi, Meclis Baskan Vekilligi ve Komisyon Üyelikleri seçimleri yapildi. Meclis birinci Baskanvekili Sait Yilmaz, Meclis ikinci Baskanvekili olarak ise Aysegül Deprem seçildi. Divan Kâtipligi üyeleri de Ebru Hürcan Kumru, Berrak Sular Emiroglu oldu.  Belediye Encümeni üyeliklerine Yener Kazak, Zeki Ibishükçü, Nurhan Zabci seçildi. 

Oylamalar sonucunda kurulmasina karar verilen komisyonlar söyle: Gençlik ve Spor Komisyonu, Tarife ve Ekonomi komisyonu, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Saglik Komisyonu, Engelsiz Kadiköy Komisyonu, Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Komisyonu, Egitim Komisyonu, Hayvan Haklari Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Imar Komisyonu, Çevre ve Enerji Verimliligi Komisyonu, Kültür, Turizm, Sanat Komisyonu, Dogal Afetleri Önleme ve Sonrasi Önleme Komisyonu,  Toplumsal Cinsiyet Esitligi Komisyonu, Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Komisyonu, Ulasim ve Trafik Ihtisas Komisyonu, Çocuk Haklari Komisyonu. Her komisyonun beser kisiden ve bir yil süreyle görev yapmasina karar verildi.

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

Kadiköy Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti meclis üyelerinden olusuyor. 37 Meclis üyesinden olusan Kadiköy Belediye Meclisi 33 Cumhuriyet Halk Partisi ve 4 Adalet ve Kalkinma Partisi meclis üyesinden olusuyor.