Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Orman Yangınlarıyla Mücadeleye Destek İçin Üçüncü Ekibini Yolculadı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Orman Yangınlarıyla Mücadeleye Destek İçin Üçüncü Ekibini Yolculadı

cover photo

Kadiköy Orman Yanginlariyla Mücadeleye Destek Için Üçüncü Ekibini Yolculadi

Kadiköy Belediyesi’nin olasi afetlere karsi her zaman hazirlikli olan arama kurtarma takimi BAK Kadiköy, yangin noktalarinda çalisan ekibine takviye yapti. Dün gece yola çikan 9 kisilik BAK personeli, Marmaris’in Kizkumu ilçesinde bulunan ekiple sabah saatlerinde bulusup, bilgilendirme toplantisini gerçeklestirdikten sonra yangin noktalarina gruplar halinde dagilarak, çalismalara katildi.

Yurt genelinde günlerdir sürmekte olan orman yanginlari, afet noktalarina takviye edilen ekipler tarafindan kontrol altina alinmaya çalisiliyor. Kadiköy Belediyesi, dün gece üçüncü ekibini yangindan en çok etkilenen ilçelerden biri olan Marmaris’e ugurladi. Belediye’nin afet müdahalede egitimli ve uzman personelinden olusan arama kurtarma takimi BAK Kadiköy, aralarinda 2 saglik çalisani üyesinin de bulundugu 9 kisi ve bir ambulansla Marmaris’in Kizkumu ilçesine ulasti. Yanlarinda acil ihtiyaç malzemelerini de götüren ekip, orada günlerdir yangin söndürme ve sogutma çalismalarina katilan diger üyeleriyle bulustu. Ekip, sabah saatlerinde gerçeklestirdikleri bilgilendirme toplantisinin hemen ardindan, yangin noktalarina gruplar halinde dagilarak, yangin müdahale çalismalarina katildi.

Kadiköy Ekibi Birçok Yangin Noktasinda

Kadiköy Belediyesi, 28 Temmuz’da Antalya’nin Manavgat ilçesinde baslayan yanginla mücadeleye destek için 43 kisiden olusan ilk ekibini, yangin söndürme ve sogutma ekipmanlariyla birlikte afet noktasina göndermisti. Yanginlarin Mugla’nin ilçelerinde de baslamasi üzerine, ekipten bir grup, Mugla’ya geçmis ve oradaki yangin söndürme ve sogutma çalismalarina katilmisti. Geçtigimiz günlerde, Spor Müdürlügü’nün gönüllü ekipleri de destek vermek için afet noktalarina intikal etmisti. Yanginin birçok noktada devam etmesi üzerine, belediye üçüncü ekibini de dün gece afet noktalarina ugurladi. Belediye’nin arama kurtarma takimi BAK Kadiköy ile birlikte, Veterinerlik, Saglik, Sosyal Destek, Destek Hizmetleri ve Spor Müdürlügü’nden olusan 66 personeli, yanlarinda götürdügü afet müdahale araçlariyla, yangin söndürme ve sogutma çalismalarina destekte bulunuyor. Bugüne kadar 10 ayri noktaya dagilip çalismalarini sürdüren ekip bir yandan da yanginin tehdit ettigi yerlesim yerlerinde nöbet tutuyor,  vatandaslardan gelen yardim malzemelerinin dagitimini gerçeklestiriyor ve yanlarinda götürdükleri mobil ikram araçlarindan su, çay, limonata, ayran gibi içecek ve yiyecek ikraminda bulunuyor. Ekipte bulunan veteriner hekimler de yangindan etkilenen hayvanlara ilk müdahaleyi yaptiktan sonra, tedavi altina aliyor. 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (1)-e149403f-78fa-41e8-aa03-89111e3dae73.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (2)-65ad116a-c113-4677-94f0-90aa42701d44.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/12-144d81c2-4de3-473b-89cb-4f7cdf006d91.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (4)-d95a5459-40b1-4450-8c95-7d1e46ac5e84.jpg