Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Tiyatro Festivali Başlıyor

Kadıköy Tiyatro Festivali Başlıyor

Kadiköy Belediyesi’nin 15 yildir her yaz merakla beklenen Tiyatro Festivali, 4 Agustos’ta perdelerini açacak. 15 gün boyunca sezonun en iyi oyunlari ücretsiz izlenebilecek

Kadiköy Belediyesi Tiyatro Festivali, bu yil da yildizlari gökyüzünden sahneye indiriyor. Yillar içinde Kadiköylülerin ve tiyatroseverlerin aliskanligi haline gelen, yaz aylarinin vazgeçilmezi festival bu yil 15. yasini kutluyor.

15. yil serefine 15 gün sürecek Tiyatro Festivali’nde bu yil da sezon boyunca öne çikan, seyirciden tam not almis, özellikle Kadiköy sahnelerinde oynanmis tiyatro oyunlari seyirciyle bulusacak.

Selamiçesme Özgürlük Parki Amfi Tiyatro’da 4 Agustos Cuma aksami baslayip 18 Agustos’ta sona erecek festivalde yine bütün oyunlar ücretsiz sahnelenecek. Oyun davetiyeleri Kadiköy Belediyesi’nin kültür merkezlerindeki giselerden alinabilecek.

“SEN ISTANBUL’DAN DAHA GÜZELSIN”

Bu sezon çok ses getiren, hak ettigi ilgiyi ödüllerle de perçinleyen “Sen Istanbul’dan Daha Güzelsin” oyunu Tiyaro Festivali’nin açilisini yapacak. Murat Mahmutyazicioglu’nun yazip yönettigi oyun, fona Istanbul’u alarak üç kusak kadinin sürekli degisen ve yükselen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri, iç seslerinden olusan bir dertlenme… Bam Tiyatro’nun sahneye koydugu “Sen Istanbul’dan Daha Güzelsin”, 4 Agustos Cuma 21.00’de festivalin startini verecek.

SEZONUN EN IYILERI FESTIVALDE

Özgürlük Parki Amfi Tiyatro, bu yil sezonun en iyilerine ev sahipligi yapacak. Bunlardan biri de Kadiköy’ü yeni tiyatrolarindan biri olan Entropi Sahne’nin çok begenilen oyunu “Edebi Baris”. Moda Sahnesi’nin yine çok ilgi gören oyunlarindan biri olan “Bütün Çilginlar Sever Beni” de Volkan Yosunlu, Öznur Serçeler ve Mert Firat’li kadrosuyla sahnede olacak. Semaver Kumpanya ise efsane tiyatro eseri “Cimri” ile festivalde yer aliyor. Yolcu Tiyatro ise yine çok ses getiren oyunlari “Joko’nun Dogum Günü”nü festivale tasiyor. Kadiköy Emek Tiyatrosu’nun bol eglenceli müzikli oyunu “Sevmekten Öldü Desinler” de yine Tiyatro Festivali’nde perde açacak.

Tiyatro dünyasina yeni bir soluk getiren ve tiyatroseverlerin bütün sezon kapali gise oynamasina neden olacak kadar çok sevdigi tiyatrolarin yani sira köklü tiyatrolar ve efsane oyunlari da yine festivalde izleyiciyle bulusacak. Çolpan Ilhan ve Sadri Alisik Tiyatrosu “1000’de 1 Gece Diyaloglari”, Ali Poyrazoglu Tiyatrosu “Usta ve Çirak”, Nejat Uygur’dan yadigar Uygur Sanat Tiyatrosu “Akidezadeler” ve Genco Erkal’in Dostlar Tiyatrosu “Yasamaya Dair” oyunlariyla festivalde olacak.

15. Kadiköy Belediyesi Tiyatro Festivali Programi söyle:

4 Agustos Cuma 21.00 / Sen Istanbul’dan Daha Güzelsin / Bam Tiyatro

5 Agustos Cumartesi 21.00 / 1000’de 1 Gece Diyaloglari / Çolpan Ilhan ve Sadri Alisik Tiyatrosu

6 Agustos Pazar 21.00 / Ebedi Baris / Entropi Sahne

7 Agustos Pazartesi 21.00 / Üç Kiz Kardes / Hayal Perdesi

8 Agustos Sali 21.00 / Bütün Çilginlar Sever Beni / Moda Sahnesi

9 Agustos Çarsamba 21.00 / Satonun Altinda / Fiziksel Tiyatro Arastirmalari

10 Agustos Persembe 21.00 / Cimri / Semaver Kumpanya

11 Agustos Cuma 21.00 / Kiyiya Oturmanin Böylesi / Merve Engin

12 Agustos Cumartesi 21.00 / Ahududu / Tiyatrokare

13 Agustos Pazar 21.00 / Öküz / Ezop Sahne

14 Agustos Pazartesi / 21.00 / Joko’nun Dogum Günü / Yolcu Tiyatro