Kadiköy Belediyesi'nin Yasam Atölyeleri basliyor.
Zamana keyif ve anlam katmak için, Bedensel Kesif, Dijital Fotografçilik, Kisisel Etkili Iletisim, Moda ve Kültür, Obje Tasarimi, Saglikli Beslenme ve Dengeli Yasam, Sosyal Medya ve Internet Güvenligi, Temel Afet Bilinci Atölyeleri'ne; gençlerin yasamina yeni pencereler açmak için, Dijital Genç Fotograf, Film Yapimi, Isaret Dili, Latin Danslari, Oyunculuk, Oyun Yazarligi, Ritim, Senaryo Yazarligi, Siir ve Hayat, Tiyatro Tarihi ve Düsüncesi Atölyeleri'ne sizleri bekliyoruz.
Atölyelere kayit yaptirmak için, 27 Ekim tarihine kadar Baris Manço Kültür Merkezi, Kadiköy Akademi ve Kozyatagi Kültür Merkezi’ne basvurabilirsiniz.
Gündüz Atölyeleri:
Bedensel Kesifle Dans
Aliskanliga dönüsmüs rollerden, gündelik bedensel tavirlardan çikarak dogaçlama ile yeni bir bedensel anlatim dilidir dans etmek. Katilimcilarina dansin sinirsiz olanaklari ile zihin ve bedenin uyumunu saglayarak, gündelik davranislardan profesyonel yasama kadar her alanda yeni bir yasam kesfi saglayan Bedensel Kesifle Dans Atölyesi ritim, farkindalik ve coskuyla katilimcilara kolektif ve bireysel anlamda saglik ve enerji katar.
Egitmen: Ceren Tilav
Tarih: 24 Ekim 2015 Cumartesi
Saat: 15.00-18.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Dijital Fotografçilik
Görsel sanatlarin en önemli dallarindan biri olan fotograf sanatini, gelisen dijital teknolojinin imkanlariyla kesfetmek, yayginlik kazanan dijital fotograf araçlarini tanimak, anin ve duygunun birlesimi olan fotograf kompozisyonunu yaratan Dijital Fotografçilik Atölyesi ile katilimcilar görsel bir kesfe çikiyorlar. Uygulamaya dayali atölye ile katilimcilar, dijital fotograf makinelerini kullanabilme, fotograf için gerekli estetik bilgi ve birikime sahip olabilme firsati bulacaklar.
Egitmen: Cevahir Bugu
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma
Saat: 19.00-22.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Moda ve Kültür
Giyinmenin kültürle, sanatla ve yasamla olan bagina odaklanan atölye, giyim kusam tarihinden, modern moda ve tasarim aliskanliklarina kadar bir çok alanda katilimcisiyla bulusuyor. Renkler, çizgiler, kumaslar ve tüm bunlarin anlam ve kullanimlari üzerine keyifli ve uygulamali biçimde ilerleyecek atölyenin, gündelik yasamda giyinmenin ifade ettigi anlamlar, giyinme aliskanliklarinin kökenlerine dair katilimciya yeni ufuklar açiyor.
Egitmen: Gülin Erden
Tarih: 19 Ekim 2015 Pazartesi
Saat: 11.00-14.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Kisisel Etkili Iletisim
Kisisel ve profesyonel yasamimizda en önemli etken olan kisisel iletisimi güçlendirecek, dogru ve aktif dinleme, beden dili, imaj, sunum ve müzakere becerileri gelistirecek atölye ile katilimcilar, hem kendilerini kesfedecek hem de yasamda siklikla yasanan iletisim sorunlarinin önüne geçebilecek yollari buluyorlar. Dogru iletisim yollarini bulma, dogru araç ve üslubu gelistirme, kisisel olarak dogru anlama ve anlasilma gibi yasamin her alanini besleyecek konularda çalismalar yapilacak atölye, katilimcilara yeni bir iletisim olanagi sunuyor.
Egitmen: Gönül Ak
Tarih: 22 Ekim 2015 Persembe
Saat: 11.00-14.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Saglikli Beslenme ve Dengeli Yasam
Beslenme aliskanliklarimiz günden güne degisiyor. Hazir tüketim gidalari ve genetigiyle oynanmis ürünler kolay ulasilabilir durumda. Beslenmeye dayali saglik sorunlari ise çagin en önemli sorunu haline geldi. Saglikli beslenme konusunda her gün birbiriyle çelisen yeni bilgiler soru isaretlerine yol açiyor. Saglikli Beslenme ve Dengeli Yasam Atölyesi ile katilimcilar, bu bilgi kirliliginin önüne geçerken, alternatif farkli bir beslenme kültürü gelistiren, yeni bir yasam tarzini olusturacak beslenmeye dönük nitelikli bilgi ve yaklasimlarla tanisma firsati buluyor.
Egitmen: Öznur Subasi Karayigit
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma
Saat: 15.00-18.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Sosyal Medya ve Internet Güvenligi
Dünya kitlesel iletisiminin merkezinde duran sosyal medya aglarina ve internette kisisel bilgilerin korunmasina yönelik uygulamali ve eglenceli ve yenilikçi bir biçimde kurgulanan atölye ile katilimcilar, hem farkli sosyal medya mecralarini taniyor, dogru ve verimli kullanimina dair bilgiler aliyor hem de interneti güvenli biçimde kullanmanin yollarini ögreniyor.
Egitmen: Isil Sahin
Tarih: 21 Ekim 2015 Çarsamba
Saat: 19.00-22.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Obje Tasarim
Üretmek mutluluktur. Yasami daha güzel daha renkli kilacak objeleri üretmek, gündelik detaylara tasarimin penceresinden bakmayi amaçlayan atölye, ortak duyguya ve hünere dayali keyifli zamanlar öneriyor. Üretime dayali, tasarim ve uygulamanin iç içe geçtigi atölye ile yasami renklendirecek küçük detaylari tasarlamak, tasarimlari gerçege dönüstürmek için gerekli olan tüm bilgi ve beceriyi katilimcisina kazandiriyor.
Egitmen: Asuman Tanyas
Tarih: 20 Ekim 2015 Sali
Saat: 15.00-18.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Temel Afet Bilinci
Türkiye, dogal afetlerle basi dertte olan fakat bu dogal afetlere yönelik yurttas bilicinin oldukça sinirli oldugu bir ülke. 1999 Izmit ve Düzce Depremleri ile birlikte deprem ve afet ile yasamayi ögrenmek zorunlu hale gelirken, sadece deprem degil, diger afetlerin de önüne geçmek, gerçeklestiginde nasil davranacagimizi, dogru ve yanlislari ögrenmek için, belediyemizin bünyesindeki BAK (Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi )’in da uygulama alaninda destegi ile kayip ve kazalari en aza indirmek için planlanan atölye, her katilimcisini birer arama-kurtarmaci haline getiriyor.
Egitmen: Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi (BAK)
Tarih: 20 Ekim 2015 Sali
Saat: 11.00-14.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Temel Isaret Dili
Isaret Dili, isitme engellilerce kullanilan, duygu, düsünce, istek ve ihtiyaçlarin ifade edilmesi amaciyla görsel ve jestsel biçime dayanan dili ifade eder. Farkli ülkelerin farkli isaret dilleri, her isaret dilinin kendine özgü dil bilgisi kurallari vardir. Temel isaret dili egitimi ile katilimcilar hem yeni bir dili ögreniyor hem de sosyal yasama farkli bakislar yaratan bir kolektif ögrenme sürecinin içinde yer aliyor.
Egitmen: Kadiköy Belediyesi Insan Kaynaklari Müdürlügü
Tarih: 21 Ekim 2015 Çarsamba
Saat: 15.00-7.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Yazin
Insan iletisimin en güçlü araçlarinda biri olan yazmanin, yazarak anlatmanin temel yaklasimlarina dair yapilacak çalismalari içeren atölye ile katilimcilar, nitelikli elestiri bakisina sahip iyi birer okur olarak, yazin dünyasiyla iç içe olma firsati yakalarlar. Yazin türleri hakkinda bilginin yani sira yazi temrinlerini ve okuma çalismalarinin da yer alacagi atölye edebiyat ve yasamin bulustugu bir zemindir.
Egitmen: Onur Behramoglu
Tarih: 22 Ekim 2015 Persembe
Saat: 19.00-22.00
Yer: Kozyatagi Kültür Merkezi
Genç Atölyeler (18-30 Yas):
Dijital Genç Fotograf
Görsel sanatlarin en önemli dallarindan biri olan fotograf sanatini, gelisen dijital teknolojinin imkanlariyla kesfetmek, yayginlik kazanan dijital fotograf araçlarini tanimak, anin ve duygunun birlesimi olan fotograf kompozisyonunu yaratmayi hedefleyen Dijital Fotografçilik Atölyesi ile katilimcilar görsel bir kesfe çikiyor. Uygulamaya dayali atölye ile katilimcilar, dijital fotograf makinelerini kullanabilme, fotograf için gerekli estetik bilgi ve birikime sahip olabilme firsati buluyor.
Egitmen: Kemal Arslan
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Genç Isaret Dili
Isaret Dili, isitme engellilerce kullanilan, duygu, düsünce,istek ve ihtiyaçlarin ifade edilmesi amaciyla görsel ve jestsel biçime dayanan dili ifade eder. Farkli ülkelerin farkli isaret dilleri, her isaret dilinin kendine özgü dil bilgisi kurallari vardir. Temel isaret dili egitimi ile katilimcilar hem yeni bir dili ögreniyor hem de sosyal yasama farkli bakislar yaratan bir kolektif ögrenme sürecinin içinde yer aliyor.
Egitmen: Liriye Pirnak
Tarih: 24 Ekim 2015 Cumartesi
Saat: 15.00-18.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Film Yapimi
Görsel Sanatlar Modülü içinde yer alan Film Yapim Atölyesi, var olan kosullarda, eldeki imkanlari degerlendirerek estetik bir film üretimi gerçeklestirmenin adidir. Sadece düsük bütçeli olma ya da bir malzeme yoksunlugunun çözümü degil, fikri düzeyde de kuramsal bir tartismanin ve mevcut üretim biçimlerine alternatif bir sinema üretiminin olanaklarini sinemaya yansitmanin yoludur. Uygulama esasli bir yöntemle ele alinan atölye ile film yapim süreçlerinin tümünü ele alan bir yöntem izleniyor. Film yapma tutkusunu paylasan katilimcilarla etkilesimli, yaratici bir atölye katilimcisiyla bulusuyor.
Egitmen: Mehmet Haciosmanoglu
Tarih: 22 Ekim 2015 Persembe
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Latin Danslari
Farkli kültürlerin etkisi ile sekillenen Latin Danslari hayatiniza sadece bir dans ögretmekten fazlasini katiyor. Dünyanin hemen her noktasinda hizla yayilan Latin danslarinin eglenceli dünyasina giris niteliginde olan atölye ile katilimcilar, yasamlarina ritim ve renk katacak bir deneyimi paylasiyor.
Egitmen: Selen Zeyrek
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Oyun Yazarligi
Sahne Sanatlari Modülü içinde Oyunculuk ve Tiyatro Tarihi Düsüncesi atölyeleri ile birlikte hayata geçen oyun yazarligi atölyesi, dramatik yazarliga giris yaparak, temel kavramlari, oyun yazarliginin incelikleri ve dramatik sanatlar hakkinda nitelikli çalismalar gerçeklestiriyor. Dramatik tasarimin temel kavramlari olan ilginçlik, inandiricilik, yogunluk, toplumsal-düsünsel boyut ve çatisma üzerine bir dizi söylesinin yapilacagi program es zamanli olarak bu kavramlarin metin düzeyinde incelenmesini de kapsiyor.
Egitmen: Berfin Zenderlioglu
Tarih: 24 Ekim 2015 Cumartesi
Saat: 11.00-14.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Oyunculuk
Sahne Sanatlari Modülü içinde yer alan Oyunculuk Atölyesi ile katilimcilar, oyunculuga giris çalismalarinda yer alacaklar. Atölye, oyuncu olmak isteyen katilimciya; kendini fark etmeyi sanatsal derinligini ortaya çikarmayi, yaraticiligini ve hayal gücünü çalistirmayi ve dogaçlama ile oyun yatama gücünü ortaya çikarma yetenegini kazandiriyor. Bedensel, düsünsel bütünlük, yaratma ve oynama cesareti etrafinda gelisen atölye katilimcilarin oyunculuk potansiyelini gelistirmelerini sagliyor.
Egitmen: Koray Tarhan
Tarih: 20 Ekim 2015 Sali
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Ritim Atölyesi
Perküsyonlarin Dansi Ritim Atölyesi ile katilimcilar, vurmali çalgilarla kendi özgün ritmini kesfederken, ayni zamanda terapi niteligi tasiyan bu çalismayla hayatin getirdigi sorunlardan uzaklasip keyifli bir yolculuga çikiyor. Perküsyonla olusan ritmin yani sira birlikte çalma ve ritim tutmanin keyfinin paylasildigi bir atölye hayata geçiyor.
Egitmen: Nail Aksoy
Tarih: 19 Ekim 2015 Pazartesi
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Senaryo Yazarligi
Görsel Sanatlar Modülü içinde yer alan Senaryo Yazma Atölyesi ile katilimcilar, film senaryosuna hazirlik süreçlerini içeren çalismalar gerçeklestiriyor. Senaryoyu olusturan hem yazinsal hem de teknik becerinin gelistirmesini hedefleyen atölye, sinema sanatinin en öneli ögelerinden biri olan senaryonun çikis noktalari, gelistirilmesi ve olusturulmasina yönelik usta egitmenlerden destek alarak, kendi senaryo yolculuklarina giris yapiyor.
Egitmen: Selcan Özgür
Tarih: 19 Ekim 2015 Pazartesi
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Siir ve Hayat
Cografyamizin en etkili ve en uzun soluklu edebiyat türü olan siirin, bilgisi ve düsüncesi üzerine gerçeklestirilecek atölye ile Türkçe siirin kaynaklari, belli basli akimlari, siirin sanatinin estetik ve düsünsel birikimi katilimcilarla paylasilarak etkilesimli bir atölye çalismasi gerçeklestiriyor. Siiri ile hayat arasinda köprüler kuracak atölye, Kadiköy’ün kuvvetli siir bellegini tutacak bir atmosfer yaratiyor.
Egitmen: Haydar Ergülen
Tarih: 20 Ekim 2015 Sali
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi
Tiyatro Tarihi ve Düsüncesi
Sahne Sanatlari Modülü içinde yer alan ve tiyatronun gelisimi, tarihi ve teatral düsünceyi olusturan gelismeleri içeren atölye ile katilimcilar, tiyatronun serüveni içinde keyifli bir yolculuga çikiyor. Tiyatroyu olusturan temel ögelerin her birinin konu edilecegi atölyede katilimcilar tiyatronun entelektüel birikimine sahip olurken, tiyatro penceresinden bakarak sanatsal kültürel gelisme ve degisimlere, estetik ve insan bilimlerindeki etkilesimlere de taniklik ediyor.
Egitmen: Oya Yagci
Tarih: 21 Ekim 2015 Çarsamba
Saat: 19.00-22.00
Yer: Baris Manço Kültür Merkezi