Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de 23 Nisan Coşkusuna Palyaçolar Eşlik Etti
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de 23 Nisan Coşkusuna Palyaçolar Eşlik Etti

cover photo

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda pandemi tedbirleri nedeniyle evlerinden çikamayan Kadiköylü çocuklar, sokaklarda gösteri yapan palyaço ve jonglörlerin gösterisine evlerinden eslik etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagani olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, geçen yil oldugu gibi bu yil da pandeminin gölgesinde kutlandi. Kadiköy Belediyesi’nin bahçesinde baslayan kutlamalar kapsaminda, bando ve Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin ritm grubu kisa bir gösteri yapti. Daha sonra, 23 Nisan’a özel olarak hazirlanmis 2 tir ve 25 araç ayrilarak Kadiköy’ün 21 mahallesini turladi. Dr. Faruk Ayanoglu caddesi boyunca ilerleyen tirda bulunan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, camlarindan korteji izleyen yurttaslari selamlayarak “Kiymetli komsularim, sevgili çocuklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armagan ettigi çocuk bayrami hepimize kutlu olsun. Biz Kadiköylüler daha güzel, daha coskulu kalabaliklarla bayram kutlamaya alisigiz. Ama 2 yildir bayramlarimizi, sagligimiz ve gelecegimiz için kisitli kosullarda kutluyoruz. Bu da geçer, bunu da atlariz. Bayramlarimizi her sartta kutlariz. Atam ne senden vazgeçeriz, ne de senin eserlerinden. Hepimizin bayrami kutlu olsun.” diye konustu.

  

PALYAÇOLAR BAYRAMA RENK KATTI

Kadiköy Belediyesi pandemi nedeniyle evlerinden çikamayan çocuklar için eglenceyi mahallelerine tasidi. Tirlarda sosyal mesafe kurallarina uygun olarak palyaço, jonglör ve bando müzisyenleri yer aldi. Palyaçolar bazi caddelerde durarak gösteri yapti. Evlerinin balkon ve pencerelerinden palyaçolari izleyen çocuklar mutluluk yasadi.

  

ÇOCUK MECLISI ONLINE OLARAK TOPLANDI

Kadiköy’de ikamet eden 9-13 yas araligindaki çocuklarin yer aldigi Kadiköy Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami gündemiyle toplandi. Çocuk Meclisi’ne kayitli 32 çocugun yer aldigi toplantiya Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi da katildi. Çocuklarin bayramini kutlayan Odabasi, “Belediye Baskani olmayi çocukluktan beri mi hayal ediyordunuz?”, “Baskan olmak nasil bir duygu?” gibi sorulari yanitladi, çocuklarin Kadiköy’le ilgili talep ve beklentilerini ilgili müdürlüklere iletmek üzere not aldi.