Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de 23 Nisan Karnaval Gibi Kutlandı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de 23 Nisan Karnaval Gibi Kutlandı

cover photo

Kadiköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni Selamiçesme Özgürlük Parki’nda coskuyla kutladi. 7’den 70’e binlerce yurttasin akin ettigi etkinlikte, en mutlu olanlar çocuklar oldu. Konserlerden oyunlara, pantomim sanatçilarindan, cansiz heykellere kadar birbirinden renkli anlarin yasandigi etkinlikte, çocuklar bayrami doyasiya kutladi.

BELEDIYE BASKANI NUHOGLU, TARÇIN VE EMRE ISIMLI KUKLALARLA MECLIS KÜRSÜSÜNDEYDI     

Özgürlük Parki’nda en çok ilgi çeken etkinliklerden biri de, kuklalar esliginde düzenlenen Çocuk Meclisi oldu. Meclis mobilyalari ve kürsüsünün yerlestirildigi alanda, Tiyatro Gülgeç’in kuklalari Tarçin ve Emre söz aldi. Temsili olarak ilk kez kurulan Çocuk Meclisi’nde yer alan Tarçin ve Emre’ye Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu da eslik etti. Meclis yetkilerini bir günlügüne çocuklara birakan Nuhoglu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum. Bu ülkenin gelecegi sizlersiniz, bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. O yüzden ben de bu meclisin yönetimini size devrediyorum” diyerek sahneyi Tarçin ve Emre isimli kuklalara birakti. Tarçin ve Emre de çocuklarin daha özgür hayaller kurabilmeleri, çocuklarin haklarini konusabilmeleri için mecliste söz aldi. Alanda ayrica çocuklarin haklarini ögrenebilmeleri için Çocuk Haklari Bildirisi dagitildi.

 ÖZGÜRLÜK PARKI KARNAVAL YERI GIBIYDI

Özgürlük Parki’nin her bir kösesi rengarenk görüntülere sahne oldu. Tahta bacakli oyuncularin, jonglörlerin, tek tekerlekli bisikletlilerin yaptigi geçit töreni izleyenleri costurdu. Alanin en ilgi çeken kismi cansiz mankenler oldu. Çocuklar cansiz mankenler ve birbirinden ilginç kostümleri olan sahne sanatçilari ile fotograf çektirmek için adeta birbirileri ile yaristi.  

PARKIN HER KÖSESINDE AYRI BIR ETKINLIK

Özgürlük Parki'na kurulan oyun platformlari küçük yasta çocuklarin ilgisini çekerken birbirinden çesitli oyun atölyeleri senlige renk katti. Çocuklarin tiyatrodan spora, müzikten karikatüre kadar pek çok konuda deneyim kazandigi etkinlikler kapsaminda Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafindan hazirlanan “Empati Sahnesi”, “Gözleri Bagli Satranç”, “Isaret Dili Atölyesi” ve “Anlat Bakalim” atölyelerine çocuklar yogun ilgi gösterdi. Çocuk Sanat Merkezi tarafindan hazirlanan “Bir Çocugun Otoportresi” atölyesi; Karikatür Evi tarafindan hazirlanan “Karikatür Atölyesi”; Toplumsal Esitlik Birimi tarafindan hazirlanan “Benim Haklarim” atölyeleri çocuklar için birer eglence merkezine dönüstü. “Uçurtma Atölyesi”, “Ip Sanat Atölyesi”, “Spor Atölyesi”, “KompostAtölyesi”, “Arkeoloji Atölyesi”, “Kukla Atölyesi” gibi renkli birçok etkinlik katilimcilara güzel anlar yasatti.