Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de 23 Nisan Karnaval Havasında Kutlandı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de 23 Nisan Karnaval Havasında Kutlandı

cover photo

Kadiköy Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni coskuyla kutladi. Özgürlük Parki’nda gerçeklesen senlikte konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Ne olursunuz çocuk kalin. Dünün çocuklariydik, bugünün büyükleriyiz. Ama çocuk kalalim ki dünya daha güzel olsun, Türkiye daha aydinlik olsun” dedi.

ÖZGÜRLÜK PARKI SENLIK ALANI OLDU

Selamiçesme Özgürlük Parki, konserlerden atölyelere, pantomim sanatçilarindan, spor etkinliklerine kadar her yastan çocugun ilgisini çeken rengarenk bir programa ev sahipligi yapti. Tahta bacakli oyuncularin, jonglörlerin bando esliginde yaptigi geçit töreni ilgiyle izlendi. Çocuklar cansiz mankenler ve birbirinden ilginç kostümleri olan sahne sanatçilari ile fotograf çektirmek için birbirileri ile yaristi. Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi(ÇSM) tarafindan hazirlanan Ritmin Yildizlari konseri ile baslayan senlikte, performans sanatçilari 4-5 metre yükseklikten ip ve çemberler ile akrobatik hareketler sundu.

ODABASI: O GÜN DE BUGÜN DE TEK ADAMLIGA ‘HAYIR’ DIYORUZ

Çocuk Sanat Merkezi(ÇSM)’nden egitim almis Çocuk Sanat Merkezi Pop Orkestrasi Özgürlük Parki Amfi Tiyatro’da Baris Manço Sarkilari söyledi. Keman, Viyola, Çello, Flüt, Obua, Saksafon ve vurmalilardan olusan orkestraya ÇSM Çoksesli Çocuk Korosu ve Estryikas d’Estambol Sefarad Çocuk Korosu da eslik etti. Çocuklarin verdigi konseri dinleyen Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramimiz kutlu olsun. Bugün hem çocuklarin bayrami hem de ulusal egemenlik bayrami. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk TBMM’yi açarken “Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir” demisti. O gün tek adamla monarsiye, padisahliga ‘hayir’ demisti. Bugün de tek adamla monarsiye, padisahliga ‘hayir’ diyoruz. O gün dünyanin en zor aninda “millet egemenligi” diyen büyük önder bugün isigimiz, bugün liderimiz, bugün önderimiz. O gün ne dediyse bugün de ayni sey geçerli. O gün Anadolu’dan Trakya’ya yokluktan var edilen bir ülkede yasiyoruz. O gün milletin bayramini büyük önder dünya çocuklarina armagan etti. Bu da bir mesajdi: “Yurtta sulh, cihanda sulh”un ilk isaretiydi” diye konustu.

“NE OLURSUNUZ ÇOCUK KALIN”

Yerel seçim çalismalari sirasinda söyledigi vaatleri gerçeklestirmeye basladigini ifade eden Serdil Dara Odabasi, “Birinci sözüm, kreslerimizde artik çalisma saatleri 7:30 – 19:30’dur. Ikinci sözüm, Özgürlük Parki’nda bir Atatürk heykeli yapilmasiydi, 30 Agustos’a yetistirecegiz. Üçüncüsü de, bu yil 19 Mayis 1919’un 100’üncü yilini Kadiköy’de, Kadiköylüye yakisir bir sekilde kutlayacagiz” dedi. Odabasi sözlerine söyle devam etti: “Ne olursunuz çocuk kalin. Dünün çocuklariydik, bugünün büyükleriyiz. Ama çocuk kalalim ki dünya daha güzel olsun, Türkiye daha aydinlik olsun. Çocuklugumuzu kaybetmeyelim ve bugünün çocuklarinin yarinin büyükleri olacagini unutmayalim.”

ÇOCUK MECLISI ve ÇOCUK HAKLARI ATÖLYESI

Özgürlük Parki’na meclis mobilyalari ve kürsüsü kurularak temsili olarak Çocuk Meclisi kuruldu. Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde yil boyunca egitim alan ögrenciler çocuk haklarini konusmak için mecliste söz aldi. Alanda ayrica çocuklarin haklarini ögrenebilmeleri için Çocuk Haklari Bildirisi dagitildi. Meclis siralarinda yer alan isimlerden birisi de Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi oldu. Senlik boyunca Odabasi’na esi Rojvan Odabasi ile çocuklari Rona ve Asmin de eslik etti.

PARKIN HER KÖSESI RENGARENKTI

Özgürlük Parki’nin her kösesi hayatin her alanina yönelik atölyelerle donatildi. Kadiköy Belediyesi Toplumsal Esitlik Birimi’nin hazirladigi ‘Benim haklarim atölyesi’, Kadiköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nin hazirladigi ‘Gözler bagli satranç’, ‘Empati sahnesi’, ‘Isaret dili atölyesi’ gibi etkinliklerin yani sira Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi (BAK) tarafindan hazirlanan ‘Esini bul’, ‘Afet çantani hazirla’ egitimleri verildi. Öte yandan sanatsal faaliyetlerde bulunmak isteyen çocuklar için ise Karikatür, Origami, Resim atölyeleri gün boyunca çocuklari agirladi.

KÜÇÜK BILIMADAMLARI YETISIYOR

Senlik kapsaminda katilimcilarin kendi aerodinamik tasarimlarini yaptiklari, roket teknolojisi ile tanistiklari roket bilim atölyesi, insa edilen ya da tasarlanan seylerin nasil çalistiklarini görmek için steam bilim atölyesi, bitki ve sebzelerden elektrik elde etmeyi ögreten vejeteryan elektrik bilim atölyesi, böceklerin incelenerek basit bir elektrik devresi kurularak yapilan pil böcek bilim atölyesi gibi bilime merakli çocuklarin ilgisini çeken atölyeler de düzenlendi. Ayrica alanda yapilan arkeolojik kazi çalismasi ile çocuklara arkeoloji, hiyeroglif yazi ve kilden üretim süreçleri gösterildi.

SOKAK OYUNLARI

Atölyelerin yani sira eski kusaklarin özlemle andigi çocuk oyunlari da senlik alanindaydi. Çocuklar sek sek, yakan top – istop, çuval yarisi, dokuz tas, ip atlama, ip çekme gibi oyunlar oynadi. 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B0018-c2a846fa-76bb-4d49-9ccb-5c88db308cf4.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B9650-6045e4cf-46b1-41bb-8e27-98aea39dec75.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B9659-fb01f224-3bf9-4f76-ab20-8f678cde564a.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B9758-ad74f9f4-54b2-48a7-b014-197b383d15df.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B9943-9da0fece-3803-4d3b-a3c5-5ae8a6adb1e3.jpg