Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Klasik Otomobil Konvoyu'yla Kutlanacak
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Klasik Otomobil Konvoyu'yla Kutlanacak

cover photo

29 EKIM’E KORONAVIRÜS ÖNLEMI: KADIKÖY’DE BAGDAT CADDESI YÜRÜYÜSÜ YERINE ARAÇLARLA CUMHURIYET KONVOYU

Kadiköy Belediyesi, Cumhuriyet’in kurulusunun 97. yil dönümünü klasik otomobiller esliginde gerçeklesecek araç konvoyu ile kutlayacak.

Kadiköy Belediyesi’nin Bagdat Caddesi’nde her yil geleneksel olarak düzenledigi Cumhuriyet yürüyüsü, Koronavirüs salgininin olusturdugu riskleri önleme kapsaminda, Kadiköy’de araç konvoyu ile kutlanacak. Istanbul Valiligi’nin yayimladigi genelge uyarinca yürüyüse izin verilmezken, Kadiköy Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusunu cumhuriyet konvoyundan yükselecek “Daima Cumhuriyet” sloganiyla Bagdat Caddesi’ne tasiyacak. Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi’nin (IKOD) bir döneme damgasini vurmus nostaljik araçlarinin olusturacagi konvoya yurttaslar da araçlariyla katilabilecek.  11.30’da Kalamis’tan yola çikacak konvoya Cumhuriyet Tiri’ndan yükselen mars ve sarkilar eslik edecek. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi evlerinin pencerelerinden, balkonlarindan Cumhuriyet coskusuna katilan Kadiköylüleri Cumhuriyet Tiri’ndan selamlayacak. Kalamistan hareket edecek konvoy Suadiye’den Bagdat Caddesi’ne girecek ve Fenerbahçe Stadyumu’na gelerek güzergahini tamamlamis olacak.  

 

CUMHURIYET TIRI BAGDAT CADDESI’NDE

Koronavirüs salgini kapsaminda gerçeklestirilemeyecek yürüyüs yerine Cumhuriyet tiri her sene oldugu gibi yine ayni saat olan 19.00’da Suadiye isiklardan hareket edecek. Bagdat Caddesi boyunca ilerleyecek tirdan “Daima Cumhuriyet” sloganiyla marslar ve sarkilar yükselecek. Cumhuriyet sevdalilari evlerinin pencerelerinden, balkonlarindan salladiklari Türk Bayraklari ile Cumhuriyet coskusuna katilacak.

 

29 EKIM’E KADAR MESALE SÖNMEYECEK

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari bu yil da Kadiköy Iskele Meydani’ndaki Atatürk Aniti önündeki 29 Ekim mesalesi ile basladi. Mesaleyi Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ögrencilerle birlikte yakti. 26 Ekim Pazartesi yakilan mesale 29 Ekim’e kadar yanmaya devam edecek.

 

KADIKÖY’DE AÇIK HAVA SERGISI

28 ve 29 Ekim aksam saatlerinde, illüstratör, karikatürist Gürbüz Dogan Eksioglu’na ait 12 çizim Kadiköy’ün 21 mahallesinde 21 duvara yansitilacak. Kadiköy’ün 21 mahallesinde önceden belirlenen noktalara yerlestirilen projeksiyonlar araciligiyla, 29 Ekim’de Kadiköy açik hava sergisine dönüsecek.

  

KADIKÖY’DE 50 BIN BAYRAK DAGITILDI

Kadiköy Belediyesi’nin 21 Ekim Çarsamba günü bayrak dagitimiyla basladigi Cumhuriyet kutlamalarinda Kadiköy’ün 21 mahallesine, marslar esliginde 50 bin adet bayrak dagitildi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin da katildigi bayrak dagitiminda esnaf ve vatandaslara Türk Bayraklari verildi.