Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de 29 Ekim Meşalesi Gençlerle Birlikte Yakıldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de 29 Ekim Meşalesi Gençlerle Birlikte Yakıldı

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Cumhuriyet'in kurulusunun 96. yil dönümünü kutlamaya Kadiköy Iskele Meydani’ndaki Atatürk Aniti önünde bulunan mesaleleri yakarak basladi.

“HAYDARPASA’YA DÜN OLDUGU GIBI BUGÜN DE SAHIP ÇIKACAGIZ”

Mesale yakma törenine Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve esi Rojvan Odabasi, CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin’in yani sira sivil toplum kurulusu temsilcileri ile Kadiköy’de ögrenim gören ögrenciler katildi. Istiklal Marsi'nin okunmasi ve saygi durusunun ardindan konusma yapan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettigi Cumhuriyet, Türk milletine birakilmis en büyük miras, vazgeçilmez bir degerdir. Bu kiymetli, vazgeçilmez hazinenin bekçileri, yilmaz savunuculari olmaya devam edecegiz. Atatürk’ün hedef olarak gösterdigi çagdas, uygar bir ülke olma yolunda zaman zaman engeller, ihanetler ve saldirilarla da karsilassak. laik, demokratik cumhuriyet ve aydinlik bir Türkiye için gece gündüz çalisan, disiyle tirnagiyla mücadele eden Cumhuriyet çocuklarinin varligi umudumuzu taçlandirip gücümüze güç katiyor. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandirmistir. Cumhuriyet demokrasinin yegane kollayicisi, hak ve özgürlüklerimizin teminatidir. Dün oldugu gibi bugün de Kadiköy bu degerlere sahip çikmaya devam ediyor” seklinde konustu. Haydarpasa Garinin tarihsel önemine vurgu yapan Odabasi, “Haydarpasa bizim geçmisimizi anlatan, geçmisimizden bize miras kalan en büyük tarihi degerlerden biridir. Haydarpasa sadece bir bina degil, yapildigi günden bugüne bu toplumun hafizasi ve hayalleridir. Anadolu’dan Istanbul’a gelen herkesin Istanbul’da ilk gördügü yer Haydarpasa’dir. Onun için dün nasil Haydarpasa’ya sahip çiktiysak bugün de sahip çikacagiz” seklinde konustu.

 

MESALEYI GENÇLERLE BIRLIKTE YAKTI

Konusmasinin ardindan Odabasi, mesaleyi gençlerle birlikte yakti. Kadiköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu’nun marslari ile renk kattigi törende ögrenciler marslara bayraklariyla eslik etti. Cumhuriyet Bayrami coskusu Kadiköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu ile hafta boyunca Kadiköy’ün sokaklarinda olacak.

BAGDAT CADDESI’NDE CUMHURIYET YÜRÜYÜSÜ

Bando ile baslayan etkinlikler söylesiler, yelken yarislari, klasik otomobil konvoyu, Atatürk’ün sevdigi sarkilar konserleriyle devam edecek. Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinin doruk noktasini 29 Ekim’de Bagdat Caddesi’nde yapilacak yürüyüs olusturuyor. Bagdat Caddesi Suadiye Isiklar’da saat 19.00’da baslayacak yürüyüs Caddebostan Iskele sokakta son bulacak.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-d11d4f34-bf99-47d5-9b99-7e9c435544ba.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/5-e0cac8d1-445c-455c-afd6-45e02d2aa032.jpg