Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de 3 Gün 7 Noktada 23 Nisan Şenliği

Kadıköy'de 3 Gün 7 Noktada 23 Nisan Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Kadiköy’de her sene oldugu gibi bu sene de coskuyla kutlanacak. Kadiköy Belediyesi, çocuklar için renkli, egitici ve eglenceli birçok etkinlik düzenleyecek. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, 23 Nisan hediyesi olarak çocuklara Idea Çocuk ve Defne Parki Çocuk Kütüphanesi’nin açilisini yapacak.

Kadiköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami için kültür merkezlerinden parklara, meydanlardan sokaklara pek çok alani çocuklar için bayram yerine çevirecek. Üç gün boyunca kesintisiz dolu dolu bir program hazirlayan Kadiköy Belediyesi, 22-23-24 Nisan tarihlerinde çocuklari birbirinden eglenceli etkinliklerle bulusturacak.

Kadiköy’ün yedi farkli noktasinda çocuklara özel olarak hazirlanan programda üç gün boyunca konser ve gösterilerden, atölye ve oyunlara, sanattan spora birçok farkli alanda etkinlikler yer alacak.

KADIKÖY BELEDIYE BASKANINDAN ÇOCUKLARA IKI ARMAGAN

23 Nisan etkinliklerinin ilki, 22 Nisan Cuma günü Idea Çocuk Merkezi ve Defne Park Çocuk Kütüphanesi’nin açilisi ile baslayacak. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, 23 Nisan hediyesi olarak çocuklara Idea Çocuk ve Defne Parki Çocuk Kütüphanesi’ni açarak armagan edecek. Saat 13.00’te IDEA Çocuk açilisi, saat 14.30’da da Defne Park Çocuk Kütüphanesi açilisinin yapilmasinin ardindan çocuklar kendileri için hazirlanan etkinliklerle eglenceli vakit geçirecek.

IDEA ÇOCUK VE DEFNE PARK ÇOCUK KÜTÜPHANESI

Kadiköy Belediyesi'nin yeni bir kamusal alan fikri olarak hayata geçirdigi IDEA Kadiköy’ün çocuk versiyonu niteligi tasiyan IDEA çocuk, 5-15 yas araligindaki çocuklar için oyna, eglen, yarat, yansit fikriyle ortaya çikan hem geleneksel hem de dijital araçlarin kullanilmasiyla çocuklarin gelisimlerine yardimci olmayi hedefliyor. IDEA Çocuk, bedensel ve düsünsel becerileri gelistirmeye odaklanan atölyelerin bir araya gelmesinden meydana geliyor.

Farkli disiplinlerden uzmanlarin isbirligiyle yürütülecek atölyeler, teknolojik tasarimlar yoluyla yenilik üretmeyi amaçlamakta. Isbirlikleri ve paydaslarin katilimiyla birlikte 15 atölye yapilmasi planlanmakta.

Üç bin kitap ve çalisma alanlariyla çocuklara hizmet verecek olan Defne Park Çocuk Kütüphanesi’nden de 3-12 yas grubu çocuklar hikaye, öykü, roman gibi kitaplardan yararlanabilecek. Yetiskinler de felsefe, toplum bilimleri, sanat, edebiyat ve roman türü kitaplara ulasabilecek.

KLASIK OTOMOBILLERLE “ÇOCUKLAR YARINIMIZ” TURU

Kadiköy Belediyesi ve Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi'nin 23 Nisan için birlikte organize ettigi “Çocuklar Yarinimiz” etkinligi düzenlenecek. Hayatlarinda daha önce hiç klasik arabaya binmemis 7-12 yas araliginda 23 çocuk, saat 11.00'de Kadiköy Belediye Baskanligi önünde baslayacak ve Kalamis Kalkedon'da yemekle son bulacak etkinlikle Kadiköy caddelerinde kutlama konvoyu gerçeklestirecek.

23 Nisan sabahi Kadiköy Belediyesi’nin Hasanpasa’da bulunan baskanlik otoparkinda saat 10.00’da bir araya gelecek olan Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi üyeleri,1950’li ve 1960’li yillara ait Chevrolet, Ford, Oldsmobile, Pontiac, Dodge, Plymouth, Mercedes marka klasik otomobillerini renkli balonlarla ve kurdelelerle süsleyecek.  Çocuklar için hediye olarak klasik araçlarin diecast modelleri dagitilacak. Hasanpasa, Fikirtepe, Bagdat Caddesi güzergahinda hareket edecek klasik araç konvoyu Kalamis’ta son bulacak.

PARKLARDA ÇOCUK SENLIGI

Kadiköy Belediyesi Selamiçesme Özgürlük Parki, Sehit Jandarma Er Çaglar Mengü Parki, Defne Park, Bostanci Tren Istasyonu Meydani /Cami Sokak, Belediye Bahçesi ve Sahrayicedit parklarinda pek çok etkinlik düzenleyecek. Yüz boyama, resim, müzik, karikatür, geri dönüsüm, hijyen, okuma, kitap boyama, illüzyon, survivor parkuru gibi etkinliklerle çocuklar eglenceli vakit geçirecek.

Kadiköy Belediyesi, Özgürlük Parki’nda da çocuklar için birbirinden eglenceli aktiviteler hazirladi. 23 Nisan Cuma günü saat 13.00'te baslayacak olan senlikte,  arkeoloji atölyesi, afet çantam hazir, karikatür atölyesi gibi atölyeler yapilacak. Çocuklar bu atölyelerde hem ögrenecekler hem de eglenecekler. Selamiçesme Özgürlük Parki Amfi Tiyatro’da ise Gönül Yeprem “Çocuklara Sarkilar Ritmik Oyunlar” temasiyla hazirladigi konserini verecek. Kadiköy Belediyesi ve Yasam-Paylasim platformu arasinda "Özgürlük Parki Ilk Kütüphanem" için isbirligi protokolü imzalanacak.

Aktivitelerin ardindan Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde saat 21.00’de Mercan Selçuk Dans Toplulugu “Uyanistan Özgürlüge” isimli bir gösteri yapacak. Çocuk ve gençlerden olusan, 90 kisilik Mercan Selçuk Dans Toplulugu, klasik bale ve modern dans sanatinin birlestigi bir gösteri sergileyecek.

ALAN KADIKÖY’DE ÇOCUKLARDAN TIYATRO PRÖMIYERI

Kadiköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Tiyatro Atölyesi’ne devam eden yaslari 10 ile 14 arasinda degisen 11 çocuktan olusan “Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi” de 23 Nisan’da Alan Kadiköy’de Bremen Mizikacilari oyun prömiyeri yapacak.

GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI UNUTULMADI

Parklarda çocuklar,  halat çekme oyunu, çuval yarisi, mendil kapmaca, sek sek, ip atlama gibi geleneksel sokak oyunlarini da oynayarak eglenceli vakit geçirecek.

23 NISAN CANLI YAYIN FREKANS BILGISI:

SAAT: 11.00/12.00 – Kadiköy Belediyesi Baskanlik Binasi

14.00/15.00 – Göztepe Özgürlük Parki

UYDU: Türksat 4A – FREKANS: 11590

SR: 3333 – POL: Vertical (Dikey)

Irtibat: (536) 6970587

Kadiköy Belediyesi’nin ayrintili 23 Nisan etkinlik programina www.kadikoy.bel.tr’den ulasabilirsiniz.