Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi Açıldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi Açıldı

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Acibadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nin açilisini 14 Ekim Cumartesi günü yapti. Tesiste çocuk ve engellilere verilecek yüzme egitimlerinin yaninda, abonelik sistemiyle tüm Kadiköylülere de hizmet verilecek.

Kadiköylülerin spor tesisi ihtiyacina çözüm üretmek için harekete geçen Kadiköy Belediyesi, geçtigimiz yil Acibadem Mahallesinde yapimina basladigi yüzme havuzu ve spor merkezinin açilisini yapti. Kadiköy Belediyesi’nin ilk yüzme havuzu ve spor merkezi olan tesis açilisina çok sayida Kadiköylü katildi. CHP Genel Baskan Yardimcisi Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Milletvekilleri Baris Yarkadas, Gürsel Erol, Sezgin Tanrikulu, Onursal Adigüzel, CHP PM Üyeleri Kadir Gökmen Ögüt, Berhan Simsek, CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin, Kadiköy Eski Belediye Baskani Selami Öztürk’ün katilimiyla gerçeklesen açilis CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun mesaji ile basladi

Kiliçdaroglu gönderdigi mesajda “Sizi ve bu güzel projenin hayata geçirilmesinde katkida bulunanlari içtenlikle kutluyorum.”dedi.

Açilista konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, her yasatan Kadiköylü için çalismalar yaptiklarini ifade ederek “Her yastan insanimiz için projeler hayata geçirdik. Yasam devam ettigi müddetçe yürüme, güzellikler olusturmaya ve güzellikleri her birlikte paylasmaya, çalismaya devam edecegiz” dedi.

Nuhoglu’nun konusmasinin ardindan Fenerbahçe Spor Kulübü yüzme subesi senkronize yüzme takimi sporculari su balesi gösterisi yapti. Su balesi gösterisinin ardindan Heybeliada Su Sporlari Kulübü , Anabilim Spor Kulübü, Kinaliada Su Sporlari Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme A Takimi’nin yüzücüleri yüzme yarislari yapti.

ACIBADEM YÜZME HAVUZU VE SPOR MERKEZI

Acibadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi, Acibadem Mahallesi Muhittin Üstündag Caddesinde yer aliyor. Engelli erisimine uygun ve son teknolojiler kullanilarak insa edilen merkez 2 bin 285 metrekare insaat alanindan olusuyor. Toplam dört kattan olusan tesiste yari olimpik yüzme havuzu, kapali spor salonu, kafeterya, soyunma odalari ve idari ofisler bulunuyor. Tesisin yari olimpik yüzme havuzunun uzunlugu 25 metre, genisligi ise 12,5 metre. 5 kulvarli olan havuzun derinligi 1.70 santimetreden, 2.10 santimetreye ulasiyor. Havuzun çatisi açilir kapanir olarak tasarlandi.

Egiticiler Esliginde Pilates, Yoga, Zumba

Acibadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde havuz disinda iki ayri spor alani tasarlandi. Tesisin birinci ve ikinci katinda 197 metrekare ve 86 metrekare olmak üzere toplam 283 metrekareden olusan 2 adet spor salonu var. Bu alanlarda uzman egiticiler esliginde pilates, yoga, zumba, thai boks dersleri verilecek. Ayrica çocuklar için jimnastik egitimi de verilecek.

Çocuklara Yüzme Egitimi

Acibadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nden her yastan Kadiköylünün faydalanmasi hedefleniyor. Havuzda çocuklara ve yüzme bilmeyen kullanicilara egitimler verilecek. Ayni zamanda yüzme bilen yetiskinler de havuzu kullanabilecek. Engelli vatandaslarin ücretsiz yararlanacagi tesiste ögrenci ve emeklilere yüzde 25, çekirdek ailelere ise yüzde 10 indirim uygulanacak.

Adres : Acibadem Mahallesi Muhittin Üstündag Caddesi, Acibadem

Telefon:0216 339 80 46/ 340 59 65