Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Atık Yönetiminde İki Önemli Adım
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Atık Yönetiminde İki Önemli Adım

cover photo

Kadiköy Belediyesi, ilçede üretilen çöp miktarinin azaltmasi ve geri dönüsümü mümkün olan atiklarin ekonomiye kazandirilmasi amaciyla yürüttügü “atiklari kaynaginda ayristirma” çalismalarina hiz verdi. Belediye bahçesinde 1. Sinif Atik Getirme Merkezi açildi; geri dönüsüm çalismalari kapsaminda ilçe genelinde bulunan Mobil Atik Getirme Merkezi sayisi 23’e çikarildi.

Kadiköy Belediyesi, üretilen çöp miktarinin azaltilmasi ve geri dönüsümü mümkün atiklarin ekonomiye kazandirilmasi amaciyla yürüttügü “atiklari kaynaginda ayristirma” çalismalarina devam ediyor.

Çevresel problemleri azaltmak, dogal hayatin sürdürülebilirligini saglamak ve bireysel olarak tüketim aliskanliklarini degistirmek amaciyla Kadiköy Belediyesi’nin iki yil önce baslattigi “Atiksiz Yasam Hareketi’ projesinde yeni bir asamaya geçildi. ‘Atiksiz Yasam Dükkani’, ‘Mobil Atik Araci’, ‘Atiksiz Yasam Sokagi’ ve ‘Tek Kullanimlik Plastiklerin Azaltilmasi’ çalismalarina  ‘Atik Getirme Merkezleri’ eklendi.

Kadiköy Belediyesi’nin bahçesinde açilan 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’nde 14 atik türü ayristirilacak. Kadiköy’ün 21 mahallesinde 23 noktada bulunan Mobil Atik Getirme Merkezi’nde de 7 atik türünün ayristirilmasi mümkün olacak.

Kadiköylüler, kendilerine en yakin Mobil Atik Getirme Merkezine ve belediyenin diger toplama biriktirme ünitelerine “KB Atik” cep telefonu uygulamasindan kolaylikla ulasabilecek.

BELEDIYE BAHÇESI’NE 1. SINIF ATIK GETIRME MERKEZI

Hasanpasa Belediye binasi bahçesinde yer alan 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’ne geri dönüstürülebilir ve ekonomiye tekrar kazandirilabilir atiklar kabul ediliyor. Bunlar; organik atiklar, tekstil atiklari, floresan lambalari ve diger civa içeren atiklar, kâgit ve karton ve kompozit atiklar, bitkisel atik yaglar, metal atiklar, atik ilaçlar, atik elektrikli ve elektronik esyalar, pil ve akü atiklari, ahsap atiklar, plastik atiklar, ömrünü tamamlamis lastikler ve hacimli atiklar, evsel tehlikeli atiklar, cam atiklari kapsiyor.

Kadiköylüler hafta içi 08:30-17:00, Cumartesi günleri ise 09:00-16:00 saatleri arasinda evlerindeki atiklari 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’ne getirebiliyor. Ayrica atik getirme merkezine, elektrikli ve elektronik atik ile bitkisel atik yaglarini getiren vatandaslara görevliler tarafindan hediyeler veriliyor.

 

 

21 MAHALLEYE 23 MOBIL ATIK MERKEZI

Kadiköy'de geri dönüsüm çalismalari kapsaminda ilçe genelinde 21 noktaya Mobil Atik Getirme Merkezi kuruldu. Daha önce iki mobil atik merkezi bulunan ilçede merkezlerlerin sayisi böylece toplam 23 oldu.

Mobil Atik Getirme Merkezlerine, geri dönüstürülebilir ve ekonomiye tekrar kazandirilabilir 7 atiklar; elektrikli elektronik esyalar, kagit ve karton ve kompozit atiklar, plastik atiklar, cam atiklar, metal atiklar, atik piller ve bitkisel atik yaglardan olusuyor.

NE KADAR ÇOK DÖNÜSÜM O KADAR ÇOK YESIL ALAN

Kadiköy Belediyesi’nin bahçesine kurulan 1. Sinif Atik Getirme Merkezi ve Mobil Atik Merkezlerine getirilen atik miktarinin artmasiyla birlikte düzenli depolama alanlarina giden atik miktari da o kadar azalacak. Böylece depolama alanlari için yesil alan kayiplarinin da önüne geçilecek. Mobil uygulama araciligiyla kendilerine en yakin noktaya ulasabilecek olan vatandaslar atik merkezleri araciligiyla geri dönüsüme katki saglayacak.