Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Atıksız Yaşam Hareketi Büyüyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Atıksız Yaşam Hareketi Büyüyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Atiksiz Yasam Hareketi’nin bir parçasi olan Atiksiz Dükkan’in ikincisini 29 Haziran Çarsamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde açti. Belediye atik olusumunu en aza indirmeyi hedefleyen projesiyle ilçede bu dükkânlarin sayisini artirmayi hedefliyor.

Kadiköy Belediyesi tarafindan çalismalari yürütülen ve Türkiye'nin ilk ve tek yerel yönetim uygulamasi olan Atiksiz Yasam Dükkâni’nin 2’incisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açildi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin ev sahipliginde yapilan açilis törenine baskan yardimcilari, meclis üyeleri ve çok sayida Kadiköylü katildi. Açilisa katilan ziyaretçilere geleneksel yöntemlerle kagit yapimi uygulamali olarak gösterildi.

“Kadin kooperatifleriyle isbirligi içerisine giriyoruz”

Açilis programinda konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Bu dükkanlari açmamizin en temel nedeni çevre kültürünü, bilincini Kadiköy'de olusturabilmek. Tabi ki bunu yaparken de Anadolu'nun degisik yerlerindeki kooperatiflerle özellikle kadin kooperatifleriyle isbirligi içerisine giriyoruz. Oradan ürünleri getirerek burada Kadiköylülerle bulusturuyoruz. Burada satilan hiçbir ürün atik üretmiyor. Atik üretmediginden dolayi burasi ekonomiye kazandiriyor, çöp üretme noktasinda bizim elimizi de kolaylastiriyor. Bu dükkanlar Kadiköy'ün gelecegine yapilan bir yatirim. Bugün bu dükkanlarimizin ikincisini açiyoruz. Arkadaslarimiz sayilarini arttirmak için çalisiyorlar. Su an için Suadiye'de bir dükkanin daha olusturulmasi asamasindayiz. Bu dükkanlarimiz Kadiköy'ün diger mahallelerinde de açilmaya devam edecek” diye konustu.

Üretici ve tüketici bulusuyor

Ilki Feneryolu Sabit Pazar'inda açilan Atiksiz Yasam Dükkani, tek kullanimlik ürünler yerine uzun ömürlü ürünleri öne çikararak ambalajsiz ve ekolojik ürünlere erisim imkani sunuyor. Ayni zamanda döngüsel ekonomiyi destekleyen Atiksiz Yasam Dükkanlari tüketiciyle, üreticiyi de bulusturuyor.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/DSC_0405(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/DSC_0293(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/DSC_0432(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/DSC_0470.jpg