Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Ayvalık Rüzgarı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Ayvalık Rüzgarı

cover photo

Ayvalik Belediyesi’nin düzenledigi, Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin destek verdigi "Zeytin Çekirdekleri Projesi" kapsaminda Ayvalik’tan Istanbul’a gelen çocuklar Kadiköy’de konser verdi.

Ayvalik Belediyesi'nin çocuklara sanati sevdirmek amaciyla baslattigi ve Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin destekledigi Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsaminda Istanbul'a gelen 8-11 yas arasindaki 17 keman ve 5 çello ögrencisi, Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Keman Orkestrasi ögrencileri ile ortak çalisma yürüttü. 3 gün boyunca hem prova yapan hem de Istanbul'u gezen çocuklar Pazar günü CKM'de sahneye çikti.

Kadiköy Kalamis Parki'nda gerçeklesmesi planlanan fakat yagmur nedeniyle Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapilan konsere Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Ayvalik Belediye Baskani Rahmi Gencer, Çocuk Sanat Merkezi velileri ve Kadiköylüler katildi.

Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ögrencilerinin küçük resitali ile baslayan konser Zeytin Çekirdekleri Korosu ve Çocuk Sanat Merkezi'nin ortak gösterimi ile devam etti. Heyecani gözlerinden okunan çocuklar konserde bir de Ayvalik’i tanittiklari sarki söyledi.

Konser bitiminde konusan Ayvalik Belediyesi Baskani Rahmi Gencer , geçtigimiz yil baslayan projeden bugün 400’e yakin çocugun faydalandigini söyledi. Ayvalik’in nerdeyse her mahallesinden çocuk bu projeye dahil oldu. Gönül ister ki bu proje Türkiye’nin tüm belediyelerine yayilsin. Bu projeye destek verdigi için Kadiköy Belediyesi'ne tesekkür ediyorum” dedi

Gencer’in ardindan konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, 2014 yilinda Çocuk Sanat Merkezi Koordinatörü Yesim Altinay’in bu projeyi kendilerine anlattigini ve desteklemeye basladiklarini belirterek sunlari söyledi: Müzik evrensel bir sey . Çevremizde yasanan siddet sarmalindan bizi kurtaracak sey müzik sanat. Çocuklarimizin böyle etkinliklerin içinde oldugunu görmek bizi hem mutlu ediyor hem de umutlandiriyor” dedi.

Zeytin Çekirdekleri Projesi Nedir?

Kadiköylü çocuklara 2007 yilindan itibaren ücretsiz sanat egitimleri sunan Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile projenin mimari olan Ayvalik Belediyesi’nin ortak yürüttügü çalismalar 17 farkli ilçe ve köy okullarindan 146 ögrencinin katilimiyla basladi. 2014 yilinda baslatilan projenin amaci ise çocuklarin ve gençlerin mutlu, bilinçli, esitlikçi, barisçil ve insancil yaklasimlari sanat, spor, egitim araciligi ile ögrenmelerini saglamak.

2014 ve 2015 yaz tatilinde Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi destegi ile kamp yapan çocuklar son olarak 29 Haziran- 4 Temmuz 2015 arasinda katildiklari yaz kampi sonrasinda Ayvalik’ta bir konser vermisti.

Haberin videosu için; https://www.youtube.com/watch?v=NHoOY1s-3wQ

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3735-44dea841-8c76-46dc-837d-a1545050cb5f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3789-b8a39039-1ae8-4fcb-8703-b62cb30576da.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3743-b467aa49-5536-4a80-8f90-a9e38cc8f27f.jpg