Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Baca Temizliği Denetimi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Baca Temizliği Denetimi

cover photo

Kadiköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri kis mevsimi dolayisiyla is yeri ve konut bacalarinin uygunlugunu denetliyor.Kadiköy Belediyesi, kis mevsimi dolayisiyla is yeri ve konut bacalarinin uygunluguna yönelik çalismalarini arttirdi. Kadiköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri, ilçede hava kalitesi degerlerini kis aylarinda düzenli olarak takip ediyor. Bir zabita memuru ve iki çevre mühendisinden olusan denetim ekibi çagri merkezine gelen sikayetler dogrultusunda kati yakit denetimleri yapiyor. Denetim ekibi tespit tutanagini tutup, kati yakittan numune aliyor. Alinan numune kati yakit analiz laboratuarina gönderiliyor. Teste göre uygunsuz çikan kuruma cezai islem uygulaniyor.

Baca Temizligi Neden Önemli?

Konutlardaki bacalar düzenli araliklarla temizlenmediginde içinde kurum baglayarak tikanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazlari ölümlere, kurum tutusmasi ise yanginlara neden oluyor.

Isletmelerde ise pisirme sonucu baca içerisine yayilan yag buharinin belli bir süre sonunda katranlasarak birikim yaptigi ve biriken atik yagin yanici oldugu için temizlenmediginde yangin riski olusturuyor.

Pisirme sistemi odun ve kömür gibi yüksek oranda is birakan yakit kullanildiginda borular ayda 1, bacalar 2 ayda bir denetleniyor.  Dogalgaz, elektrik, tüp gibi diger yakitlar kullanildiginda borular 2 ayda bir, bacalar 3 ayda bir temizleniyor. Binalarda ise baca temizligi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Daire Baskanligi tarafindan yetkilendirilmis firmalara senede bir yaptirilmasi gerekiyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Baca ve soba-f66623bc-2ec6-4dba-b298-6287ad783e24.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/baca tem_-cad10ccd-918e-456c-be00-03febe9683f1.jpg