Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Belediye Ve Mahalle Sakinleri İklim Krizine Karşı Birlikte Mücadele Ediyor

Kadiköylüler, Iklim Atölyesi’nde bulusmaya devam ediyor

Kadiköy Belediyesi’nin “Bütüncül ve Katilimci Iklim Eylemi” projesi kapsaminda düzenledigi Kadiköy Iklim Atölyesi, mahalle sakinlerinin katilimiyla devam ediyor. 17 Eylül Pazar günü Ekolojik Yasam Merkezi'nde düzenlenecek olan atölyede, 19 Mayis ve Caddebostan mahalleleri için enerji verimliligini saglamak amaciyla çözüm önerileri konusulacak.

Mahalle sakinleriyle konunun uzmanlarini bulusturan Kadiköy Iklim Atölyesi’nde bu ay da iklim kriziyle mücadelede atilmasi gereken adimlar masaya yatirilacak. Caddebostan ve 19 Mayis mahallelerinden vatandaslarin katilacagi atölyede iklim degisikliginin negatif etkilerinin azaltilmasi için belediye ve vatandas arasindaki isbirlikleri de görüsülecek. Iklim kriziyle mücadelede bireysel farkindalik yaratmayi hedefleyen Iklim Atölyesi’nde Caddebostan ve 19 Mayis mahalleleriyle ilgili bilgilendirmeler ve uluslar arasi alandaki örnek çalismalarla ilgili sunumlar da yapilacak. Atölyede mahalle haritalari üzerinde yapilacak çözüm önerileri not edilerek projelendirilecek. 2023 yili sonunda Kadiköy’ün bütün mahallelerinde tamamlanmasi planlanan atölyenin raporu, belediyenin bugüne kadar hayata geçirdigi projelere katki sunacak ve yeni projelere isik tutacak. Ayrica, belediye stratejik planini hazirlarken bu atölyeler araciligiyla mahalle sakinlerinden gelen görüs ve önerileri de göz önünde bulunduracak.