Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Bostanlar Çoğalıyor! Şimdi Acıbadem Ve Göztepe’de
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Bostanlar Çoğalıyor! Şimdi Acıbadem Ve Göztepe’de

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin “Her mahalleye bir bostan” projesine Moda ve Fenerbahçe'nin ardindan Acibadem ve Göztepe Bostani eklendi. Göztepe Bostani'nin açilisina katilan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Bu ise basladigimizda amacimiz çocuklarin toprakla bulusmasiydi. Elimizden geldigince bu alanlari çogaltacagiz. Bostanlar hepimizin” dedi.

Kadiköy Belediyesi, saglikli ve temiz gidaya dogrudan erisimin saglanmasi amaciyla hayata geçirdigi “Kadiköy Bostanlari” projesi çogalarak devam ediyor.

Kadiköylülerin saglikli ve temiz gidaya dogrudan erismesini ve kendi gidasini üretebilmesini amaçlayan Kadiköy Belediyesi, “Her mahalleye bir bostan” projesini kapsaminda 18 Eylül’de Moda ve Fenerbahçe Bostani’ni açmisti. Eylül ayinda baslayan proje kapsaminda bostanlarda ücretsiz yer edinen Kadiköylüler, toprakla bulusmustu. O bostanlara Göztepe ve Acibadem bostanlari eklendi.

Mart ayinda dört bostan için basvurular alindi. Binlerce basvuru arasinda yapilan kura çekimi sonucunda Moda Bastani’nin 120, Fenerbahçe Bostani’nin 42, Göztepe Bostani’nin 60 ve Acibadem Bostani’nin 45 asil ve toplam 267 yedek bostan gönüllüsü belirlendi.

Bostan gönüllüleri, bostanlarina kavustu; topragi havalandirdi,  pembe domates, çeri domates, aci biber, patlican, salatalik fidesini toprakla bulusturdu.

ODABASI: BU ALANLARI ÇOGALTACAGIZ

Göztepe Bostani'nin açilisina katilan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ,“Bu ise basladigimizda amacimiz çocuklarin toprakla bulusmasiydi. Çünkü birçok çocugumuz domatesin ve çilegin agaçta yetistigini biliyordu. Bostanlarda domatesin ve çilegin nasil yetistigini bilecek. Geçen kar yagdigi zaman bir bostan gönüllüsü marulun üzerindeki kari temizlemis. Ona iyilik yaptigini, temizlenmesi gerektigini düsünmüs. O kadar dogadan uzaklamisiz ki doganin ihtiyaçinin ne oldugunu bilmiyoruz. Orada emin oldum ki dogru bir is yapiyoruz. Elimizden geldigince bu alanlari çogaltacagiz. Bostanlar hepimizin. Beraber hasat yapariz. Iyi ekimler diliyorum” dedi.

KADIKÖYLÜLER KENDI ÜRÜNLERINI ÜRETIYOR

Bostan gönülleri, sali-persembe 08.30-19.00 ve cumartesi-pazar 10.30-19.00 saatleri arasinda bostanlarina giderek belediye görevlileri ile birlikte bostanlarinin bakimini yapabilecek.

Üç kez üst üste bostana gitmeyen kisinin bostani sirasina göre yedek listedeki kisiye devredilecek. Bostan gönüllüleri 6 aylik süre boyunca bostanlarinda ekim yapabilecek. Eylül ayinda kis sezonu için bostanlarin yeni gönüllüleri yine kura çekimi ile belirlenecek.

Çocuk, genç ve yas almis her yastan, her meslekten gönüllüler beraber kisin kislik sebze meyve, yazin yazlik sebze meyve üretimini hiçbir kimyasal katki maddesi kullanmadan dogal yöntemlerle yapilabilecek.

TERZI: AMACIMIZ TEMIZ GIDAYA ULASAMAK

Acibadem Bostani'nin açilisina katilan Kadiköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi “Biz geçen eylül ayinda bir hikâye baslattik. Kadiköy'de sehrin ortasinda tarim yapmak, temiz gidaya ulasmak gibi bir amacimiz vardi. Iki bostan ve 120 gönüllümüz vardi. Simdi ise 4 bostanimiz var.  270 gönüllümüz oldu. Su an çok mutluyuz. Beklentilerimizin üzerinde amacimiza ulastik. Gönüllüler, alti aylik yaz ve kis dönemi olarak degisiyor. Herkes bu heyecani yasamali. Yazlik sebzelerin ekimini yaz gönüllleri yapiyor.” ifadelerini kullandi.

 

KENTIN ORTASINDA BIR VAHA”

Göztepe Bostani’nda gönüllü olan Nalan Topal, “Insallah ektiklerimizin mis gibi kokusunu aliriz” derken, bostanlari bir vaha olarak degerlendiren bir baska bostan gönüllüsü Tahsin Aksu, “Kentin ortasinda burasi bir vaha gibi Özgürlük Parki ve içinde de böyle bir uygulama yapilmis olmasi çok güzel. Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür ediyoruz” dedi.

 

Göztepe gönüllüsü Sezi Atmaca, “Bu sene kura oldugu zaman hemen direkt alarm kurdum zaten ve çiktigi zaman çok heycanlandim. Gerçekten çok tesekkürler belediyeye” ifadelerini kullandi. Acibadem Bostani gönüllü olan Elif Akman Günay da, “Bütün enerjini, bütün stresini topraga vermek çok güzel bir sey olacak” diye konustu.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Göztepe Bostan (2)-57e249bd-1ca5-4154-94a7-1281d070932c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Moda Bostan (2)-398d9818-6198-4ece-9790-28e84f550e24.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Göztepe Bostan (1)-c8249535-be8e-48ba-bf43-69ff590131c9.jpg