Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Depremzede Yerel Üreticilerle Dayanışma Pazarı Kuruluyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Depremzede Yerel Üreticilerle Dayanışma Pazarı Kuruluyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi, depremzede çiftçi ve kadin kooperatiflerinin ürünlerini Kadiköy’e getirerek bir Dayanisma Pazari kuruyor. Pazarda depremden etkilenen yerel üreticilerin yetistirdigi ve ürettigi  yerel ürünler yer alacak.

6 Subat'ta merkez üssü Kahramanmaras'ta meydana gelen ve çevre 10 ilde büyük yikimlara neden olan depremin hemen ardindan harekete geçen Kadiköy Belediyesi, depremin yaralarini sarmaya devam ediyor. Belediye, depremden önce tarlasindan ürünlerini toplayan çiftçilerin ve kadin kooperatiflerin yöresel ürünlerini Kadiköy’e getirdi. Belediyenin Hasanpasa’da bulunan merkez binasi bahçesinde düzenlenen Dayanisma Pazari’nda ürünler satisa sunulacak ve pazardan elde edilen gelir yine depremzede çiftçi ve kooperatif üyesi kadinlara aktarilacak. Pazarda Hatayli çiftçilerden portakal, mandalina, limon; Malatyali çiftçilerden kayisi; Hatay Vakifköy Kadin Kooperatifinden ve Defne Kadin  Kooperatifinden   yöresel ürünler alicisina sunulacak. Kredi kartinin da geçerli oldugu pazar 18 Mart Cumartesi günü saat 11.00 - 18.00 saatleri arasinda açik olacak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belediye geçtigimiz hafta da kadin kooperatiflerinin ürünlerini Feneryolu Sabit Pazar’da ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde bulunan Atiksiz Dükkan’larda satisa sundu. Dileyen ürünlere Atiksiz Dükkan’lardan da ulasabilir.