Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Haldun Taner Müze Evi Açılıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Haldun Taner Müze Evi Açılıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi, tiyatro ve edebiyat dünyasinin büyük ustasi Haldun Taner’in 103. Yas gününde Haldun Taner Müze Evi’ni açiyor.

Kadiköy Belediyesi sanat ve edebiyat dünyasinin önemli isimlerini yasatiyor. Belediye tiyatro ve edebiyat dünyansin büyük ustasi Haldun Taner ismiyle Müze Evi açiyor. Usta yazarin eserlerin sergilenecegi Haldun Taner Müze Evi’nde tiyatro dünyasina yeni eserler katilmasini saglayacak kurs ve seminerler gerçeklestirilecek.

Kadiköy Belediyesi'ne ait Fenerbahçe Mahallesi’nde bulunan ikinci derece tarihi eser olan bina restorasyonu yapilarak Müze Evi haline getirildi. Haldun Taner Müze Evi, 16 Mart Cuma günü saat 15.00’de büyük yazarin esi Demet Taner, dostlari, Kadiköy Belediyesi Baskani Aykurt Nuhoglu ve Kadiköylülerin katilimiyla açilacak.

Tarihi binada büyük edebiyatçi ve tiyatro yazari Haldun Taner'in anisini yasatacak sahsi esyalari ve yaratimlarina dair belgeler, afisler, fotograflar yer alacak.

Basta Kadiköylüler olmak üzere sanat ve edebiyat dünyasina ilgi duyan herkesin ilgi gösterecegi Haldun Taner Müze Evi’nde, usta yazarin kisisel esyalarinin sergilenmesi disinda edebiyat ve tiyatro sanatina dair etkinlikler gerçeklestirilecek.

Tiyatro yazarligi alaninda Türk Tiyatrosu’nun ihtiyaci olan oyunlarin yazilmasi için özellikle genç yazarlarin tesvik edilecegi Haldun Taner Müze Evi’nde dönemsel hikaye ve oyun yazarligi kurslari düzenlenecek.

Edebiyat ve tiyatro ile ilgili sergiler düzenlenmesini; eksikligi duyulan yepyeni ve faydali bir hizmet olarak genç yazarlarla, tiyatro icra topluluklarini; yani tiyatro sanatinin iki temel ayagini bulusturmayi hedefleyen Haldun Taner Müze Evi’nin bir baska projesi de Haldun Taner Müze Evi Genç Yazarlar Arsiv/Kitapligi. Müze Evi bünyesinde yeni ve yerli tiyatro oyunlarindan olusturulacak kitaplik kurulacak.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu Haldun Taner Müze Evi açilisina dair sunlari söyledi: “ Bir toplum yazarlarina, düsünce insanlarina, sanatçilarina deger verdigi ölçüde gelisir. Haldun Taner edebiyat ve tiyatromuzun çok degerli isimlerinden. Onu eserleri ve degerleri ile yasatmak istedik. Ailesinin destegi ve katilimiyla ikinci derece tarihi eser olan binamizi Haldun Taner Müze Evi haline getirdik. Bu yerin genç yazarlarimiza ufuk açacagina, buradan çok degerli oyunlar çikacagina inaniyorum.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/HALDUNTANER-ACILIS2018-ca81548d-6dee-4c5c-ac71-fa605d1a878e.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A1926-5eb4b1f3-91f9-4407-98e9-841dda3f3586.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A1928-d7ac9bde-d18c-4cdb-abf4-c00fd26b08c9.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A1929-46cf894b-d1d3-4572-a73a-995f8aaac8cc.jpg