Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Halkın Ekonomisi Seminerleri Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Halkın Ekonomisi Seminerleri Başlıyor

cover photo

Kadiköy’de Halkin Ekonomisi seminer dizisi 21 Aralik Çarsamba günü saat 19.00’da Kadiköy Akademi’de basliyor. Her hafta çarsamba günleri gerçeklesecek programin dersleri Prof. Dr. Ceyhun Elgin ve Prof. Dr. Abdullah Yalaman tarafindan verilecek.

Kadiköy Belediyesi’nin herkesin temel ekonomi ve finans kavramlarina asina olmasini saglamak ve bu dogrultuda hem ekonomik kararlari alirken hem de vatandaslik görevlerini yerine getirirken ekonomik gelismeleri dogru ve net bir biçimde yorumlayabilmelerini saglamak için düzenledigi Halkin Ekonomisi seminer dizisi 21 Aralik Çarsamba günü basliyor. Katilimcilar, “Enflasyon düserken fiyatlar neden çikmaya devam ediyor? Baz etkisi nedir? Ekonomik büyüme varsa, neden yoksullasiyoruz? Türkiye ekonomisine hangi kurumlar hangi araçlarla yön veriyor? Finansal piyasalar nasil isler ve riskleri nelerdir?” gibi sorulara yanit bulacak. Kadiköy Belediyesi’nin kent arastirmalari merkezi olarak faaliyet gösteren Kadiköy Akademi’nin uzman ekibi tarafindan hazirlanan program her çarsamba günü saat 19.00 – 20.30 saatleri arasinda toplam 4 ders olarak planlandi. Ekonomik, mali ve finansal okuryazarligin gelistirilmesi hedefiyle baslayacak seminer dizisinin dersleri Prof. Dr. Ceyhun Elgin ve Prof. Dr. Abdullah Yalaman tarafindan verilecek. 

Temel Ekonomik Kavramlar

Seminerin ilki Prof. Dr. Ceyhun Elgin’in Temel Ekonomik Kavramlar adli dersiyle baslayacak. Elgin’in arz, talep, gayri safi yurtiçi hasila, milli gelir, enflasyon, issizlik, ekonomik büyüme, kalkinma ve faiz oranlari gibi temel kavramlar üzerinde duracagi ve örneklerle bu kavramlari açiklayacagi seminer 21 Aralik Çarsamba günü, saat 19.00’da. 

Temel Finansal ve Mali Kavramlar

Bir sonraki hafta Elgin Temel Finansal ve Mali Kavramlar baslikli seminerinde faiz, borsa, bono (tahvil), Eurobond, mevduat, kredi gibi temel finansal kavramlar ve vergi, bütçe ve kamu harcamalari gibi mali kavramlar üzerinde duracak. 

Türkiye Ekonomisi

Seminer dizisinin üçüncü dersi Türkiye Ekonomisi basligiyla gerçeklesecek. Bu seminerde Ceyhun Elgin Türkiye ekonomisi hakkinda kisa bir tarihsel bilgi paylasiminin ardindan Türkiye’de mevcut ortamda ekonomiye yön veren kurumlar ve bu kurumlarin ekonomi politikasi yönetimindeki sorumluluklarini masaya yatiracak. 

Finansal Piyasalar 

Program, Prof. Dr. Abdullah Yalaman’in 11 Ocak Çarsamba günü yapacagi dersle kapanisini yapiyor. Finansal Piyasalar: Para, Kredi ve Risk Yönetimi basligiyla gerçeklesecek derste Yalaman, finansal piyasalara kisa bir giris yapip, farkli yatirim araçlarini degerlendirerek katilimcilara risk altinda birikimlerini yönlendirebilecekleri finansal varliklarla ilgili temel bilgiler verecek ve alinmasi muhtemel kredilerin nasil belirlenmesi ve yönetilmesi gerektigi üzerinde duracak. 

Kontenjanla sinirli seminere katilim için Kadiköy Akademi’nin web sayfasinda yer alan katilimci formunu doldurmak yeterli. 

Kadiköy Akademi: Kadiköy’ün Kent Arastirmalari Merkezi

Kadiköy Akademi, üniversitelerin ya da akademik çalisma yürütenlerin yerel yönetimle ortak politika gelistirmesine duyulan ihtiyaçtan hareketle Kadiköy Belediyesi tarafindan kurulmus bir kent arastirmalari merkezidir. Yerel yönetimler alaninda olusmus birikimin daha da zenginlestirilmesini ve kentlerin daha adil, özgürlükçü ve demokratik bir yapiya kavusmasini hedefleyen Akademi’nin çalisma yöntemi, farkli disiplinlerden faydalanarak belediyenin çesitli çalisma alanlarina dair bilimsel yöntemler gelistirme ve bu süreçleri raporlama esasina dayaniyor. 

Prof. Dr. Ceyhun Elgin: 2005 yilinda Bogaziçi Üniversitesi Iktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra 2010 yilinda ABD’de yer alan Minnesota Üniversitesi’nde yine iktisat alaninda doktora diplomasini almistir. 2010 yilindan bu yana düzenli olarak Bogaziçi Üniversitesi’nde çalismakta olup 2013 yilinda doçent, 2019 yilinda da profesör ünvanlarini almistir. Farkli dönemlerde ABD’de Boston, Minnesota ve Columbia Üniversiteleri’nde ders vermis, Amerikan Merkez Bankasi (FED), Dünya Bankasi ve IMF gibi kurumlara da danismanlikta bulunmustur.

Prof. Dr. Abdullah Yalaman: 2003 yilinda Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Isletme Bölümü’nü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora diplomalarini sirasiyla 2005 ve 2008 yillarinda almistir. Hali hazirda Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Isletme Bölümü’nde finans profesörü olarak görev yapmakta olan Abdullah Yalaman ayni zamanda Bogaziçi Üniversitesi CEE’de ve Avustralya Ulusal Üniversitesi CAMA’da arastirmaci olarak görev yapmaktadir. Ingiltere'de Cambridge Üniversitesi ve York Üniversitesi ile Avustralya'da Tazmanya Üniversitesi’nde misafir ögretim üyesi ve doktora sonrasi arastirmaci olarak bulunmustur.

Program

21 Aralik Çarsamba: Temel Ekonomik Kavramlar (Ceyhun Elgin)
28 Aralik Çarsamba: Temel Finansal ve Mali Kavramlar (Ceyhun Elgin)
04 Ocak Çarsamba: Türkiye Ekonomisi (Ceyhun Elgin)
11 Ocak Çarsamba: Finansal Piyasalar: Para, Kredi ve Risk Yönetimi (Abdullah Yalaman)

 

Kadiköy Akademi: Rasimpasa Mahallesi, Duatepe Sokak, No: 61, Kadiköy / Istanbul

http://www.kadikoyakademi.org/

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1671174525_Ceyhun_Elgin.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1671174524_Abdullah_Yalaman.jpg