Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de İkinci Alzheimer Merkezi Açılıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de İkinci Alzheimer Merkezi Açılıyor

cover photo

KADIKÖY’DE IKINCI ALZHEIMER MERKEZI AÇILIYOR

Kadiköy Belediyesi’nin 19 Mayis Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yasam Evi’nin ardindan Göztepe’de hizmete girecek olan Kadiköy’ün ikinci Alzheimer Merkezi hazirliklarini tamamladi. Yeni koronavirüs nedeniyle açilisi ertelenen Göztepe Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezinden, Kadiköy’de ikamet eden 1. ve 2. evre Alzheimer hastalari ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Kadiköy Belediyesi, Göztepe Mahallesinde yer alan 3 katli tarihi bir binayi kiralayarak Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezi olarak düzenledi. Pandemi nedeniyle açilisi ertelenen Alzheimer Merkezi, Kadiköy’de ikamet eden, hastaligin 1 veya 2’nci evresinde olan 100 Alzheimer hastasina hizmet verecek. Hastalarinin tüm gün yararlanabilecekleri Alzheimer Merkezi’nde, ‘tibbi bakim hizmeti’ yer almayacak.
 
SOSYAL HIZMET MERKEZI ÇALISMALARINA BASLADI
 
Göztepe’deki binanin bir kismi ise Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet vermeye basladi. Merkezde sosyo-ekonomik ihtiyaç sahibi gruplara yönelik psiko-sosyal destek, sosyo-ekonomik destek, psikolojik danismanlik, güçlendirme hizmeti veriliyor; atölye ve egitim çalismalari yapiliyor.
 
BASKAN ODABASI: HASTA VE HASTA YAKINLARININ YASAM KALITESI ARTACAK 
 
Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezine iliskin bilgi veren Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi söyle konustu: “Kadiköy önemli oranda 65 yas üstü yurttaslarimizin yasadigi bir ilçe. Biz de onlarin hayatlarini daha saglikli, mutlu ve verimli geçirmeleri için elimizden gelen çalismalari yapiyor, onlarin önceliklerini gözetiyoruz. Pandemi süreci boyunca evlerinden çikamayan, 65 yas üstü bireylerin sicak yemek, ilaç ve yiyecek alisverisi taleplerini karsiladik. Onlarin yüzündeki gülümseme ve huzur bizim çok kiymetli. Göztepe Alzheimer Merkezi ile Kadiköy’de ikamet eden, 100 Alzheimer hastasina hizmet verecegiz. Merkezimiz sayesinde hastalar ve hasta yakinlarinin hem yasam kalitesi artacak hem de verimli zaman geçirecekler.  Salgin nedeniyle açilisimizi ertelemistik. Sosyal Hizmet Merkezimiz hizmet vermeye basladi. Alzheimer Merkezi de en kisa zamanda son düzenlemeleri yaparak hizmet vermeye baslayacak.”

HEM AKTIVITE HEM EGZERSIZ

19 Mayis ve Göztepe mahallelerinde bulunan Alzheimer Merkezlerinde hastalari yasama baglamak, günlük yasam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini saglamak ve zihinsel rehabilitasyon çalismalari ile hastaligin evre atlamasini geciktirmek amaçlaniyor. Göztepe Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezinde, 19 Mayis Alzheimer Merkezinde oldugu gibi, psikomotor becerilerin aktif kalmasi için zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yer almasi planlaniyor. Bunun yani sira germe-gevseme egzersizleri, yürüyüs programlari, top egzersizleri gibi egzersizlerle hastalarin bedensel sagliklarinin da korunmasi amaçlaniyor.

  

ILK ALZHEIMER MERKEZI, 2017 YILINDA 19 MAYIS MAHALLESINDE AÇILMISTI

Kadiköy’de Alzheimer hastalarina ve hasta yakinlarina yönelik ilk hizmet 2017 yilinda 19 Mayis mahallesinde açilan “19 Mayis Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yasam Evi” ile basladi.  80 kisilik hasta kapasitesine sahip olan merkezde, 1. ve 2. evrede bulunan hastalara yönelik hizmetin yani sira hasta yakinlarina da psikolojik destek ve çalismalar yürütülüyor. Binanin ilk katinda Alzheimer hastalarina hizmet verilirken, ikinci kat ‘Sosyal Yasam Evi’ olarak kullaniliyor. Pandemi sürecinde hizmetlerine ara verilen 19 Mayis Alzheimer Merkezi, kuruldugu günden bugüne kadar 350 hastaya hizmet verdi, seminer, atölye çalismalari, psikolojik danismanlik, destekleme programlari ve etkinliklerle yaklasik 3500 hasta yakinina dokundu.

Alzheimer Merkezlerinden hizmet alabilmek için hastanin Alzheimer hastaligi oldugunu gösteren tibbi belgesinin olmasi, Kadiköy’de ikamet etmesi ve hastaligin 1 veya 2’nci evresinde olmasi gerekiyor.