Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı

cover photo

Türkiye ve dünyadaki en kapsamli insan haklari egitim programlarindan biri olan Kadinin Insan Haklari Egitim Programi (KIHEP) Kadiköy’de basladi. Bu yil 6’ncisi düzenlenen program Kadiköy Belediyesi ve KIHEP Yeni Çözümler Dernegi isbirligiyle 27 Aralik’a kadar devam edecek.

Kadiköy Belediyesi’nin kadina yönelik ayrimciliga karsi sürdürdügü çalismalarindan birisi olan “Kadinin Insan Haklari Egitim Programi”, KIHEP Yeni Çözümler Dernegi ile 2017 yilinda yapilan protokol kapsaminda tekrar basladi. Bu yil 6’ncisi gerçeklesen program 27 Aralik’a kadar toplamda 16 hafta boyunca sürecek ve kadinlarin özel ve kamusal alanlarda haklarini kullanabilmesine, hak ihlallerini önleyebilmesine ve toplumsal, hukuki ve siyasi degisime yönelik örgütlenmeler olusturabilmesine katki saglayacak. Kadiköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde sürdürülen programda konunun uzmani egitmenlerle kadinlar farkli temalarla bir araya geliyor. Kadina karsi siddet ve aile içi siddet, siddete karsi stratejiler, iletisim, dogurganlik haklari, anayasal ve medeni haklar, toplumsal cinsiyete duyarli çocuk egitimi ve çocuk haklari, kadinin ekonomik haklari, kadin ve cinsellik, kadin ve siyaset, feminizm ve kadin hareketi ve kadin örgütlenmesi gibi basliklarla süren programda kadinlar hem birlikte ögrenip, hem de deneyimlerini paylasiyor. Böylece kadinlar esit yurttaslar olarak haklarini bilecek, geleneklerle çerçevelenmis ‘sözlü’ yasalar degil, ulusal ve uluslararasi yazili yasalarla koruma altina alinmis haklarini ögrenecek, bunu günlük hayata geçirecek stratejiler gelistirebilecek. 

Program, ayni zamanda yasal okur-yazarlik konusunda da farkindalik yaratmayi, kadinlarin kendi kendini güçlendirmesine destek olmayi ve hem grup üyeleri hem de ülkedeki diger KIHEP grup katilimcilari arasinda dayanismayi gelistirmeyi de hedefliyor. Kadinlarin bir arada daha güçlü oldugunun farkinda olarak haklarini bilmesi ve dayanismaci bir bakis açisiyla, birlikte ögrenmenin ve tartismanin degerli oldugu gerçeginden yola çikarak gelistirilen projeye katilim için, Kadiköy Belediyesi Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi’nin 2163491189 nolu telefonundan bilgi alinabilir. 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1667314218_DSC_8892(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1667314217_DSC_8888.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1667314216_DSC_8866.jpg