Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Kadınlar Ekonomik Olarak da Güçleniyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Kadınlar Ekonomik Olarak da Güçleniyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) arasinda yeni istihdam modellerinin gelistirilerek, kadinin ekonomik olarak güçlenmesine katki sunacak “Kadin Kaynakçilar Yetisiyor” projesi imzalanan protokolle hayata geçti. 

Kadiköy’de kadinlarin meslek edinmelerini ve böylece ekonomik olarak güçlenmelerine katki sunmayi hedefleyen proje Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve TSKF Baskani Sevil Hatice Koca arasinda imzalanan protokolle hayata geçti. Meslegin cinsiyeti olmaz sloganiyla hazirlanan proje kapsaminda Kadiköy’de ikamet eden kadinlara konusunda uzman egitmenler tarafindan, ücretsiz olarak “Kaynakçilik” kursu verilecek. 

KADIN KAYNAKÇILAR YETISIYOR

TSKF’nin himayesinde, Gedik Egitim Vakfi tarafindan verilecek “Kaynakçilik” egitimlerinden Kadiköy ilçesinde ikamet eden, 18 yas üstü, en az ortaokul mezunu, hali hazirda herhangi bir iste çalismayan her kadin yararlanabilecek. Son basvuru tarihi 9 Ocak 2023 olan egitimlerin baslama tarihi ve yeri Kadiköy Belediyesi sosyal medya hesaplarindan yapilacak paylasimlarla duyurulacak. Kadiköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü ve TSKF yürütücülügünde sürecek egitimlerin her biri 3 hafta sürecek ve dersler hafta içi toplam 90 saat olacak. Basvurular nüfus cüzdani fotokopisi ve ikametgah belgesi ile Kadiköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü’nün Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi’nden 12 Aralik itibariyle alinmaya baslayacak. 

TÜRKIYE SOROPTIMIST KULÜPLERI FEDERASYONU 

Kadinlarin ve genç kizlarin hayatlarini gelistirmek için birbiriyle koordineli çalisan küresel gönüllü bir hareket olan Uluslararasi Soroptimist ilk kulüp olarak 1921 yilinda Oakland, Kaliforniya’da (ABD) kuruldu. Türkiye’de ise, ilk kez 1948 yilinda aydin Türk kadini, yazar Müfide Ferit Tek tarafindan kurulan Istanbul Soroptimist Kulübü zamanla baska kulüplerin de kurulmasiyla genisledi. Uluslararasi Soroptimist Avrupa Federasyonu üyesi olan ve 1953 yilinda Istanbul ve Ankara kulüpleri ile kurulan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, bine yakin üyesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Kamu yararina bir dernek olan TSKF, kadinlar ve genç kizlar için 5 önemli alanda çalismalar sürdürmekte: Egitim, ekonomik güçlenme, kadina karsi siddetin ortadan kaldirilmasi, saglik ve sürdürülebilir çevre.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1670328315_DSC_0288.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1670328316_DSC_0290.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1670328710_Kaynak____(1).jpg