Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Kadınlar Futbolu Heyecanı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Kadınlar Futbolu Heyecanı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin destegi ile pazar günü Kalamis Atatürk Parki’nda “Kizlar Sahada” futbol turnuvasi gerçeklesti. Parka kurulan dev ekranda Avrupa Futbol Sampiyonasi final maçina Kadiköylüler yogun ilgi gösterdi.

Kadiköy Kalamis Atatürk Parki, Kadinlar Avrupa Futbol Sampiyonasi final gününde kadin futbolseverlere ev sahipligi yapti. "Kizlar Sahada" futbol turnuvasi ile baslayan etkinlikler, "Futbol Kadin ve Sporda Esitlik" baslikli panel ve Kalamis Atatürk Parki'na kurulan dev ekranda Kadinlar Avrupa Futbol Sampiyonasi final maçi canli yayini ile devam etti.

Kadiköy Belediyesi ve Kizlar Sahada olusumunun birlikte organize ettigi “Kizlar Sahada” turnuvasi Pazar günü Kalamis’ta yapildi. Turnuvayi Istanbul Barosu’nun kadin futbol takimi kazandi. Platformun futbol turnuvasina 5 kadin takimi katilirken ilk maç sabah saat 10.00’da basladi. Turnuva sonrasinda katilimci takimlar ‘Önyargilari Yikiyoruz’ pankartiyla sahaya çikarak birbirlerini tebrik etti.

“SPORDA ESITLIK PANELI”
Turnuva sonrasinda ise gazeteci Didem Dilmen, akademisyen Ilknur Hacisoftaoglu ve teknik direktör Nurcan Çelik’in katilimiyla ‘Futbol Kadin ve Sporda Esitlik Paneli’ gerçeklesti. Izleyicilerin takip ettigi panelde konusmacilar, kadinlarin sporda yasadiklari toplumsal cinsiyet esitsizligini örnekleriyle anlatirken çözüm yollarina da degindiler.

KADINLAR FINALI IZLENDI
Kalamis’taki bu hareketli gün Kadinlar Avrupa Futbol Sampiyonasi’nin Ingiltere ile Almanya arasinda oynanan final maçinin dev ekrandan hep beraber izlenmesiyle son buldu. Kadiköy Belediyesi’nin, Filenin Sultanlari’nin maçlariyla baslattigi ve Kadiköylülerden büyük ilgi gören dev ekrandan toplu maç izleme etkinligi yine kalabalik bir kitleyle gerçeklestirildi. Heyecanin tavan yaptigi ve finale yakisir biçimde uzatmalara giden karsilasmayi turnuvaya ev sahipligi de yapan Ingiltere, Almanya’yi 2-1 yenerek kazandi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1659359844_KIZLAR_SAHADA__1_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1659359847_KIZLAR_SAHADA__4_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1659359853_KIZLAR_SAHADA__10_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1659359854_KIZLAR_SAHADA__11_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1659359858_KIZLAR_SAHADA__16_.jpg