Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Kürekler Bandırma Vapuru İçin Çekildi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Kürekler Bandırma Vapuru İçin Çekildi

cover photo

KADIKÖY’DE KÜREKLER BANDIRMA VAPURU IÇIN ÇEKILDI  

Kadiköy’de 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda onlarca kisi küreklere asildi, Bandirma Vapuru’nu spor ve teknolojiyi birlestirerek 102 yil önce oldugu gibi Istanbul’dan Samsun’a hareket ettirdi. Kalamis Atatürk Paki’nda düzenlenen etkinliklerde klasik araç severler ve bisikletliler 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami için konvoy olusturdu. 

KÜREKLER BANDIRMA VAPURU IÇIN ÇEKILDI      

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çiktigi Bandirma Vapuru’nun hikâyesi, Kadiköy’de spor ve teknolojinin birlestigi kürek ergometresi etkinligiyle kutlandi. Kalamis Atatürk Parki’nda baslayan etkinlikler, egitmenler esliginde düzenlenen zumba ile basladi. Ardindan Kalamis Atatürk Parki’na yerlestirilen 20 kürek istasyonunda yurttaslar gün boyunca kürek çekti, 102 yil önce Milli Mücadele’nin fitilini atesleyen Bandirma Vapuru’nun Istanbul’dan Samsun’a uzanan 726 kilometrelik rotasini tamamladi. Kürek çektikçe ilerleyen Bandirma Vapuru’nun rotasi, dev ekrana yansitilarak Samsun’a ulastirildi. Yaklasik 3 saat süren etkinlikte Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi da kürek çekti.

 

“KADIKÖY ATATÜRK’ÜN YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK”

Kadiköylülerin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlayan Odabasi “Gönül isterdi ki daha kalabalik olalim, daha büyük etkinlikler yapalim ama sizlerin sagligini düsündügümüz için kontrollü bir sekilde bayram kutlamasi yapiyoruz. Önümüzdeki sene bayrami daha coskulu, Kadiköylüye yakisir bir sekilde kutlayacagiz. 102 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Istanbul’dan nasil heyecanla, coskuyla, askla, ülke sevdasiyla ve vatan sevgisiyle yola çiktiysa biz de ayni coskuyu, ayni sevdayi, ayni özgürlügü yasayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüdügümüzü bir kez daha tüm Türkiye’ye, bütün dünyaya buradan duyuracagiz. Kadiköy Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edecek bundan herkes emin olsun.” dedi.

  

KLASIK ARAÇLARDAN 19 MAYIS TURU

Kalamis’taki etkinliklerin yani sira Kadiköy Belediyesi’nin ana binasinda bir araya gelen klasik araçlar marslar esliginde Moda üzerinden Kalamis’a ulasti. Yaklasik 100 klasik aracin eslik ettigi konvoy, Kalamis Parki’ndan baslayan bisiklet turunun ardindan ilerleyerek Bagdat Caddesi’nde boy gösterdi.  

  

HER YIL OLDUGU GIBI BISIKLET TURU

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda her yil oldugu gibi bu yil da kilometrelerce uzunlugunda bisiklet turu düzenlendi. Bisiklet kulüplerinin öncülük ettigi etkinlikte her yastan yurttas yaklasik 12 kilometrelik ‘Bisiklet Turu’nda pedal çevirdi. 12.30’da Kalamis Atatürk Parki’ndan baslayan Bisiklet turu yine Kalamis Parki’nda son buldu. Bisiklet turuna klasik otomobillerin de eklenmesiyle Bagdat Caddesi’nde renkli görüntüler ortaya çikti.

  

KADIKÖY CADDE VE SOKAKLARINDA BAYRAM COSKUSU YASANDI

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda bayram için özel olarak hazirlanmis TIR ve ses sistemi ile donatilmis araçlar Kadiköy’ün 21 mahallesine bayram coskusunu tasidi. TIR ve araçlar, marslar esliginde Kadiköy’ün cadde ve sokaklarini senlendirdi.