Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Manu Chao Rüzgarı Esti
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Manu Chao Rüzgarı Esti

cover photo

Manu Chao, 10 yil sonra Kalamis Yaz Festivali’nde sevenleriyle bulustu.

Dünyaca ünlü sanatçi Manu Chao, Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi Kalamis Yaz Festivali’nde sahne aldi. Manu Chao’nun Kalamis’ta gerçektirdigi konserin biletleri satisa çiktiktan kisa bir süre sonra tükenmisti. Fransiz dünya müzigi grubu Mano Negra'nin kurucusu olan Manu Chao, 10 yillik aradan sonra Kalamis Yaz Festivali için Istanbul’a geldi.  Son yillarda dünyanin birçok ülkesinden gelen konser tekliflerini geri çeviren ünlü sanatçi, Kalamis Yaz Festivali’nde sevenlerine unutulmaz bir gece yasatti. Kadiköy Belediye Baskani Odabasi’da izleyiciler arasindaki yerini aldi.

Fransizca, Ingilizce, Ispanyolca…

Mano Negra'nin 1994'te dagilmasinin ardindan kariyerine solo olarak devam eden Manu Chao, 1999'da yayinladigi ilk solo albümü Clandestino ile büyük begeni kazandi. Solo kariyerinde 6 albüme imza atan sanatçi, repertuarindaki eserleri Fransizca, Ingilizce, Ispanyolca, Arapça, Yunanca, Katalanca ve Galiçyaca dillerinde seslendiriyor. Farkli sanatçilarla önemli projelerde yer alan sanatçi, kariyeri boyunca sermaye karsiti durusuyla uluslararasi müzik camiasinin önemli figürlerinden biri haline geldi.

Festival, 10 Eylül’e kadar sürecek

Kadiköy Belediyesi’nin 7 Temmuz’da Kalamis Atatürk Parki’nda baslattigi Kalamis Yaz Festivali 10 Eylül’e kadar devam edecek. Kalamis’ta festival coskusu, birbirinden degerli sanatçilarin sahne alacagi konserler ve sinema tarihine damgasini vuran çok özel filmlerle tüm hiziyla devam ediyor.