Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’de Muhtarlar Günü Kutlandı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’de Muhtarlar Günü Kutlandı

cover photo

Kadiköy’de 19 Ekim Muhtarlar Günü rihtimda Atatürk Aniti’na çelenk sunma töreniyle kutlandi. Tören öncesi Kadiköy’ün muhtarlariyla bir araya gelen Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi Türk Egitim Vakfi (TEV) isbirligiyle gelistirdikleri ‘Okutan Kadiköy’ projesinde 16 ögrenciye burs sagladiklarini ve daha çok ögrencinin bu burstan yararlanmasi için muhtarlarin da projede aktif rol almalarini istedi.

Her yil 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü, Kadiköy rihtimdaki Atatürk Aniti’na çelenk sunma töreniyle kutlandi. Tören Kadiköy Kaymakami Muhittin Pamuk, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Kadiköy Emniyet Müdürü Bülent Çelik ve muhtarlarin katilimiyla gerçeklesti. Tören öncesi Kadiköy’ün muhtarlariyla kahvaltida bir araya gelen Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, muhtarlar gününü kutladi. Odabasi TEV isbirligi ile hayata geçirilen ‘Okutan Kadiköy’ projesinde bugüne kadar 16 üniversite ögrencisine burs destegi sagladiklarini ve bu sayinin artmasi için yapilan çalismalara muhtarlarin da destek sunmasini istedi ve sözlerini söyle sürdürdü:  

 “DAHA ÇOK ÖGRENCIYE ULASMALIYIZ”

“Türk Egitim Vakfi’yla beraber bir proje baslattik: Okutan Kadiköy. Bu projeyle Kadiköy’deki her binanin TEV araciligiyla bir üniversite ögrencisine burs vermesini saglamayi amaçliyoruz. Okutan Kadiköy Projesi’nde bugüne kadar 195 bin 390 TL toplandi. Bir ögrencinin yillik burs tutari ise yaklasik 11 bin 925 TL. Bu sayede simdiye dek 16 üniversite ögrencisine burs destegi saglamis olduk. Biz ise Kadiköy Belediyesi olarak Plak Günleri’nde plak dükkânlarindan aldigimiz ücret, Yeniden Kullanim Pazari’nda açmis oldugumuz stant ve Kalamis Yaz Festivali’ndeki konser ve film gösterimleri için Okutan Kadiköy’e destek bilet seçenegi ile simdiye kadar 56 bin 865 TL topladik. Bu projeyi büyütmek için çalismalarimiz sürüyor ve muhtarlarimizdan da bu projenin daha çok ögrenciye katki saglamasi yönünde çalismalarimiza katilmalarini istiyoruz.”

OKUTAN KADIKÖY

TEV ile Kadiköy Belediyesi, Kadiköy ilçe muhtarlari, Kadiköy Belediye Gönüllüleri ve Kadiköylülerin ortaklasa hayata geçirdigi Okutan Kadiköy projesi Kadiköy'de ikamet eden ve maddi nedenlerle egitimine devam etmekte güçlük çeken üniversite ögrencilerine burs destegi veriyor. 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666174398_DSC_8094.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666174401_DSC_8130.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666174401_DSC_8143(1).jpg