Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Plaklar Barış Manço Anısına Dönüyor

Kadıköy'de Plaklar Barış Manço Anısına Dönüyor

Türkiye’nin en genis katilimli analog müzik bulusmasi Kadiköy Plak Günleri, Kadiköy Belediyesi’nin bahçesinde basladi. Kadiköy Belediyesi tarafindan bu yil yedincisi düzenlenen etkinlikte plaklar Baris Manço anisina dönüyor. Etkinlige Istanbullularin yani sira Türkiye’nin birçok sehrinden gelen plak müdavimleri yogun ilgi gösteriyor.

Kadiköy Belediyesi, bu yil da Istanbul’un en önemli plak dükkânlarini, plak koleksiyonerleriyle ve müdavimleriyle bulusturmaya devam ediyor. Kadiköy Belediyesi’nin Hasanpapasa’daki merkez binasinin bahçesinde gerçeklestirilen ve iki gün sürecek etkinlikte bu yil plaklar Anadolu Rock müziginin duayen isimlerinden; sarkici, besteci ve söz yazari Baris Manço anisina dönüyor. Plak severlerin pek çok eski ve yeni plaga erisim imkâni bulabildigi etkinlikte konserler, söylesiler, imza günleri ve DJ performanslari da yer aliyor. Istanbul’un en önemli 44 plak dükkanin stand açtigi etkinlige Kadiköylülerin yani sira Istanbul’un farkli semtlerinden ve baska illerden de vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. Etkinligin ilk gününde stantlari ziyaret edenlerin arasinda ünlü sef Somer Sivrioglu, Baba Zula’nin kurucu üyelerinden Murat Ertel, müzik yazari ve tarihçisi Murat Meriç, Mogallar grubunun efsanelerinden Taner Öngür gibi birçok isim de vardi.

Istanbul’da ilk defa Kadiköy Belediyesi tarafindan hayata geçirilen etkinligin ilk gününde Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ögretmenleri ve ögrencileri de Baris Manço adina sarkilar seslendirdi. Ayrica etkinlik alaninda 10 farkli illüstratörün hazirladigi Baris Manço sarkilarinin isimlerini tasiyan eserlerden olusan bir sergi de yer aldi. “Nasil Anlatsam Bilemiyorum” adli Baris Manço Sergisi, iki gün boyunca müzik severlerin ziyaretine açik olmaya devam edecek.

Kadiköy Plak Günleri’nin son gününde de DJ performanslari devam ederken saat 20.00’de Cahit Berkay, Emrah Karaca ve Deniz Tekin gibi ünlü isimlerin yer aldigi “Baris Manço 2023 Anma Konseri” yapilacak. Kadiköy Plak Günleri, cumartesi ve pazar günleri saat 12.00-22.00 saatleri arasi ziyarete açik olacak.

Odabasi: Geçmisle gelecegi bulusturuyoruz

Kadiköy Plak Günleri’nde konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Her gün yeni bir etkinlikle Kadiköylünün, Istanbullunun karsisina çikiyoruz. Bu sene temamiz Baris Manço. 7'sini düzenliyoruz. Her yil bir sanatçimizin anisina ve onun temasiyla plak günlerini düzenliyoruz. Istanbul'un neredeyse tüm plakçilari burada. Onlarla birlikte plagi hem yeni nesile tanitiyoruz hem de geçmisi gelecekle bulusturuyoruz” dedi.

Plak günlerine katilan Ünlü Sef Somer Sivrioglu da “Kadiköy'de oturuyorum. Plaklara merakim var. O yüzden duyunca geldik. Ben caz plaklari toplamaya çalisiyorum. Mahallelimiz olan Baris Manço'nun anisina yapildi. Vatandaslar muhakkak gelsinler. Hava çok güzel ortam çok güzel.”diye konustu.

Plakçilarin ve plak severlerin bir araya gelmesinin önemini anlatan ünlü müzik yazari ve elestirmen Murat Meriç ise “Baris Manço’nun anisina olmasi çok önemli. Bir sekilde onun anisina bugün burada olmak gerçekten çok güzel, yoksa her bulusma yilda bir kere de olsa Türkiye’nin her yanindan gelen plak toplayan ya da plak satan arkadaslarimiza bulusma vesilesi oluyor” dedi.

Zen ve Babazula gruplarinin kurucularindan olan Murat Ertel de “Zen Bakirköy Akil Hastanesinde” konserinin plaklarini Türkiye’de ilk defa 7. Kadiköy Plak Günleri’nde imzaladi. Baris Manço anisina düzenlenen Plak Günleri için Kadiköy Belediyesi’ne de tesekkür eden Ertel, “Bence Baris Manço ve onun arkadaslari 1960’larda Anadolu pop ya da rock müzigini yaratan insanlar hiçbir sekilde unutulmadilar. Yasatilmasi ve anilmasi çok önemli. Belediyeye çok tesekkür ederim. Kültür çok uzun vadeli bu yünden bunu uzun vadeli olarak her sene tekrarlanmali” diye konustu.

Plak dükkâninin ismi, Baris Manço’nun sevilen sarkilarindan Dönence olan Metin Karaman ise “7. Kadiköy Plak Günleri’ne de ikinci defa katiliyorum. Dükkânimin isminden de belli oldugu gibi Dönence Plak Baris Manço hayranligimdan dolayi bu ismi koymustum. Baris Manço çok degisik bir kültür. Biz çocuklugumuzu onunla yasadik. Bugüne özel Baris Manço’nun isminin verilmesi bizi çok mutlu etti. Kadiköy Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

Videolara Ulasmak Için Tiklayiniz.