Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Ramazan Dayanışma İle Geçti
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Ramazan Dayanışma İle Geçti

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Ramazan ayi boyunca 5’i sabit 27 farkli noktada 103 bin kisiye iftar verdi. Ramazan ayinin manevi atmosferini, dayanismasini ve yardimseverligini hissettiren programlar düzenleyen Kadiköy Belediyesi, cami temizliginden sokak iftarlarina, ihtiyaç sahibi ailelere sicak yemek ve gida dagitimindan alisveris karti destegine kadar birçok hizmeti gerçeklestirdi.

Ramazan ayi bu yil da Kadiköy’de huzurla yasandi. Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikler ve sagladigi desteklerle vatandaslar dayanismanin mutlulugunu yasadi.

CAMILER RAMAZAN'A HAZIRLANDI

Kadiköy’ün ibadethaneleri ve türbeleri Kadiköy Belediyesi ekipleri tarafindan titizlikle temizlenerek, Ramazan'a hazir hale getirildi. Her aksam kilinan teravih namazlari dolayisiyla hijyen sartlari en üst düzeyde saglandi.

103 BIN KISI IFTARDA BIR ARAYA GELDI

Ramazan ayinda geleneksel olarak düzenlenen iftarlari organizasyonlari son iki yildir pandemi nedeniyle yapilamiyordu. Bu yil pandemi önlemlerinin de gevsetilmis olmasi nedeniyle Kadiköy’de iftar programlari yeniden düzenlenmeye basladi. Kadiköy Belediyesi, 5’i sabit 27 farkli noktada 103 bin kisiyi iftar sofralarinda bulusturdu.

BASKAN ODABASI RAMAZAN IFTARLARINDA

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Kadiköylü komsulari ile bulusmalarini Ramazan ayinda da sürdürdü. Baskan Odabasi, sokak iftarlarinda bir araya geldigi Kadiköylülerle sohbet etti, taleplerini dinledi.

60 BIN KISIYE SICAK YEMEK DAGITILDI VE ALISVERIS DESTEGI VERILDI

Ramazan ayinda Egitim, Dumlupinar, Merdivenköy, Fikirtepe, Hasanpasa, Rasimpasa ve Sahrayicedit mahallelerinde 60 bin kisiye sicak yemek dagitimi yapti. Hanelere gida, temizlik malzemeleri ve bebek bezi için toplam 712 bin 600 TL alisveris karti destegi sagladi. Kadiköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü'ne, erzak basvurusu yapan ve destek almasi uygun olan ailelere dagitim ekipleri tarafindan yardim kolilerini ulastirildi. Erzaklar vatandaslarin kimlik bilgileri kontrol edildikten sonra teslim edildi.

“GEZICI ASEVI TIR”I RAMAZAN AYI IÇIN HAZIRLANDI

Kadiköy Belediyesi, acil durumlarda yeme içme ihtiyacini karsilamak için hazirda bulundurdugu Gezici Asevi TIR’ini Ramazan ayinda da devreye soktu. 33 bin kisi, Ramazan ayi boyunca Egitim Mahallesi’nde bulunan ve mutfak olarak düzenlenen TIR’da hazirlanan iftarda bir araya geldi. 

Olasi afetlerde Kadiköylülerin yemek ihtiyacini karsilamak üzere özel olarak dizayn edilmis ve 2021 yilinin ekim ayinda hizmete girmisti. 13 metre uzunlugundaki araçta, bes adet yemek pisirme kazani, iki adet soguk hava deposu, firin, yemek dagitma tezgâhi ve mutfak el aletleri bulunuyor.