Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Söz Kadınların
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Söz Kadınların

cover photo

   Belediyenin ilk etkinligi  “8 Mart Dünya Kadinlar Günü Film Festivali” olacak. Filmler, Kozyatagi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gösterilecek.  Program kapsaminda 5 Mart Cumartesi günü 11.00’de “Kurtulus Son Durak”, 13.00’te “Benim Adim Malala” ve 15.00’te “Caramel” filmleri izlenebilecek. 6 Mart Pazar günü ise 11.00’de “Persepolis”, 13.00’te “Kurtulus Son Durak” ve 15.00’te de “Made In Dagenham (Kadinin Fendi)” filmleri izleyiciyle bulusacak.
KADINLAR GÜNÜ PANELI CKM'DE 
8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nde "Kadina Yönelik Siddete Karsi Mücadelenin Neresindeyiz? Siddetin Çesitli Görünümleri" konulu panel, 13.00 ile 16:00 saatleri arasinda Kadiköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçeklesecek. Moderatörlügünü  Marmara Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Selmin Kaska'nin yapacagi panelin konusmacilari ve konu basliklari söyle;  Semra Eren-Nijhar Sosyolog-Belgesel Yapimcisi "Ingiltere ve Almanya'da Kadina Yönelik Siddet: Gelismis Ülkelerde Kadina Yönelik Siddet Artiyor",  Yrd. Doç. Dr. Aylin Akpinar Marmara Üniversitesi Ögretim Üyesi "Toplumumuzdaki Siddet Döngüsü ve Kadin", Aysel Yildirim Sosyal Hizmet Uzmani/Çift-Aile Terapisti "Toplumsal Cinsiyet ve Kadina Yönelik Siddet",  Dr. Gülcan Urhan Sosyal Hizmet Uzmani "Türkiye'de kadina Yönelik Siddetle Mücadelenin Genel Görünümü. Panelde Kadiköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adigüzel’de "Kadiköy Belediyesi'nde kadina yönelik siddetle mücadele programlari ile ilgili konusacak.  
 KADINLAR GÜNÜNDE TIYATRO ETKINLIGI
Kadiköy Belediyesi, 8 Mart nedeniyle ücretsiz tiyatro gösterimi düzenliyor. 8 Mart  Sali 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da sahnelenecek Bogaz Içi Gösteri Sanatlari Toplulugunun  “Bir Kadin Uyaniyor” oyununa tüm Kadiköylüler davetli. 
BILBOARDLAR KADINLARIN
Kadiköy Belediyesi ayrica açik hava ilan/reklam panolarini kadinlara açti. Belediye, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde en etkili tanitim mecrasi olan bilboardlarinda kadinlarin 8 Mart etkinliklerine, mücadele gününe özgü tasarim çalismalarina yer veriyor. Bu kapsamda, 5 kadin örgütünün afisleri,  Kadiköy’ün genelinde 25 noktadaki bilboardlarda yer aliyor. 
 Belediye ayrica geçen Kasim’da yapilan “Kadin Forumu”nda yapilan tüm konusmalari, önerileri somutlastiriyor. Hazirlanacak kitabin, yerel yönetimlerin kadin politikalari gelistirmelerine yönelik bir yol haritasi olarak basili bir kaynak olmasi hedefleniyor.
Etkinliklerle ilgili detayli bilgiye, www.kadikoy.bel.tr adresinden ulasabilirsiniz.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-1fcd1947-adb1-4eba-8f74-ffbdad06c30b.jpg