Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de Yaz Spor Okulu'na Çocuklardan Yoğun İlgi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de Yaz Spor Okulu'na Çocuklardan Yoğun İlgi

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin dolu dolu bir programla Kadiköylü çocuklara sundugu Yaz Spor Okulu’na çocuklardan ilgi yogun.

20 Haziran’da kapilarini açan Yaz Spor Okulu’na çocuklarin ilgisi yogun oldu. Programdan bin 783 çocuk yararlaniyor. Lisansli egitmenler tarafindan uygulanan programda çocuklar spor yapma imkanina kavusuyor ve yaz tatillerini en iyi sekilde degerlendirerek yeteneklerini kesfediyor.

6 MERKEZDE 11 BRANS

Bu yil programini daha da genisleterek futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, zumba kids, jimnastik, satranç, masa tenisi, egitsel oyunlar ve geleneksel çocuk oyunlari ile 11 bransta egitim veren Kadiköy Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügü bu egitimleri Kosuyolu Parki Spor Merkezi, Kalamis Spor Merkezi, Acibadem Spor Merkezi, Yesil Çesme Spor Merkezi, Göztepe Spor Merkezi ve Caferaga Spor Salonu’nun bulundugu 6 merkezde gerçeklestiriyor.

17 Agustos’a kadar sürecek programda sadece Kosuyolu ve Kalamis Spor Merkezleri’nde egitim iki dönem seklinde kurgulandi. Bu iki merkezde ilk dönem 13 Temmuz’da son bulacakken ikinci dönem ise 23 Temmuz’da baslayacak. 

Lisansli egitmenler gözetiminde uygulanan Yaz Spor Okulu’ndan yararlanan çocuklar buralarda aktivitelere katiliyor, yeni arkadasliklar ediniyor ve spora farkindalik gelistiriyor. Çocuklarinin spor, eglence ve dostluk üçgeninde yaz tatillerini dolu dolu geçirdiklerini belirten ebeveynler gerek egitimin kalitesinden gerekse saglanan imkanlardan memnun olduklarini ifade ediyor. 

“SAGLIKLI INSAN SAGLIKLI DÜSÜNÜR

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, ögrencilerin erken yasta sporla tanismasindan memnuniyet duydugunu belirterek, “Çocuklar bu ülkenin gelecegi, umudu. Onlarin iyi egitim almasi, saglikli büyümesi için çalismak zorundayiz. Saglikli insan saglikli düsünür. Kadiköy Belediyesi olarak çocuk ve gençlere yönelik çalismalara büyük önem veriyoruz. Onlarin hem spor yapmasini hem sanat egitimi almasini destekliyoruz. Çocuk sanat merkezimiz, yaz spor okullarimiz, yaz tiyatro festivalimiz, etüt merkezlerimiz ile her alanda yanlarinda olmaya destek vermeye çalisiyoruz. Onlarin bu faaliyetlerden faydalandiklarini ve mutlu olduklarini görmek çok güzel.” dedi.

PLAJ VOLEYBOLU YAZ OKULU BASLADI

Kadiköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü’nün her yil oldugu gibi bu yaz da hazirladigi Yaz Okulu programindan bir tanesi de Plaj Voleybolu. Usta voleybol antrenörü Vefa Simsek’in egitim verdigi ve 12 – 15 yas arasi çocuklara yönelik düzenlenen Plaj Voleybolu Yaz Okulu 17 Agustos’a kadar devam edecek. Hafta içi her gün 08:00 – 10:30 saatleri arasinda yapilan dersler Kalamis Gençlik Merkezi’nde bulunan kum sahada gerçeklesiyor.