Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'de "Yeşil Binaların Ayak İzi" Semineri
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'de "Yeşil Binaların Ayak İzi" Semineri

cover photo

Kadiköy Belediyesi ve Kadiköy Belediyesi Iklim Elçileri ortakliginda düzenlenen “Iklimin Ayak Izleri Seminerleri”nin besincisi basliyor. Konu basligi “Yesil Binalarin Ayak Izi” olarak belirlenen seminer 1 Subat Cumartesi saat 14.00’te Tasarim Atölyesi Kadiköy’de gerçeklesecek.

Moderatörlügünü Iklim Elçileri Koordinatörü Isik Bastug’un yapacagi seminerin konusmacilari Çevre Dostu Yesil Binalar Dernegi Genel Sekreteri Engin Isiltan ve Demir Enerji Danismanlik Bina Baskani Beril Alpagut Kishali olacak. Isiltan’in “Yasanabilir Bir Çevre Için Yesil Binalar Sistemleri”ni ve Kishali’nin “Enerji Verimli Binalar ve Avrupa Birligi Ekseninde Pozitif Enerji Yerlesimler”ini konusacagi seminerde; kendine yeten sürdürülebilir, yeni nesil enerji, verimli yesil binalarin ekosistemdeki rolü nedir? Yesil binalar nasil sertifikalandiriliyor? Binalarda kullanilan malzemeler çevre dostu mu? Enerji verimli yesil binalar iklim degisikliginin etkilerini azaltmayi nasil etkileyecek? Enerji kimlik belgesi nedir? gibi sorulara yanit bulmak mümkün olacak.

KADIKÖY BELEDIYESI BÜTÜNCÜL VE KATILIMCI IKLIM EYLEMI PROJESI

Kadiköy Belediyesi Türkiye Avrupa Vakfi ortakligi ile birlikte Türkiye’de Iklim Degisikligi Alaninda Kapasitenin Gelistirilmesi Hibe Programi’na “Kadiköy Belediyesi Bütüncül ve Katilimci Iklim Eylemi” projesiyle basvurmus ve hibe almaya hak kazanmisti. IPA 2013’ün (Katilim Öncesi Mali Yardim Araci) finanse ettigi program kapsaminda iklim degisikliginin etkilerini azaltmaya yönelik, Kadiköy Belediyesi tarafindan küresel ve AB düzeyi strateji ve yöntemlerle düzenlenen bir dizi etkinliklerle, belediye çalisanlari ve Kadiköy sakinlerinin aktif katilimini önceleyen katilimci bir perspektifle, bütüncül bir yaklasim gelistirilmekte ve uygulanmakta.

 

 

 

Tasarim Atölyesi Kadiköy (TAK): Rasimpasa, Duatepe Sk. No:61, Kadiköy/Istanbul