Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'den Şehitler Tepesi'ni Ziyaret
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'den Şehitler Tepesi'ni Ziyaret

cover photo

 

 

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ve Kadiköy Belediyesi Gönüllüleri Besiktas'ta Sehitler Tepesi'ne giderek patlamanin oldugu yere karanfil birakti.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ve Kadiköy Belediyesi Gönüllüleri Besiktas’ta yasanan terör saldirisinda hayatini kaybedenleri anmak için Besiktas’a gitti. Motorla Kabatas’a geçen Nuhoglu ve gönüllüler Kabatas’tan terör saldirisinin yasandigi Sehitler Tepesine kadar “Sehitlerimizi Aniyoruz, Unutmayacagiz” pankarti ile yürüdü.

Yogun katilimin oldugu anmada terör saldirisinda hayatini kaybeden 44 kisi için saygi durusu yapti, Istiklal Marsi okundu.

Sehitler Tepesi'nde konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, "Orta Dogu ve Türkiye'de ciddi sikintili bir dönem yasatmak isteniyor ama biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nde yasayan 79 milyon insan dimdik saglikli bir sekilde hayatta kalacak, teröre karsi direnecek ve teröre teslim olmayacagiz" dedi.

Terör ve siddetin insanligin her zaman düsmani oldugunu belirten Nuhoglu söyle devam etti: “ Bu süreçte terör ve siddetle bir korku imparatorlugu yaratilmak isteniyor. Ama biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nde yasayan tüm yurttaslar teröre karsi direnecek ve teröre teslim olmayacagiz. Hiçbir sekilde korkmayacagiz, yilmayacagiz. Hukukun üstünlügünde Türkiye Büyük Millet Meclisinin gücüyle beraber bu terör belasindan bu ülkeyi kurtaracagiz. Ülkemizin birlik ve beraberligini sonuna kadar koruyacagiz.”

Gönüllüler ve Nuhoglu, Sehitler Tepesine hayatini yitirenler anisina karanfil birakarak alandan ayrildi.