Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'den Sokak Hayvanlarına Vefa: Tarçın ve Tommy Unutulmadı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'den Sokak Hayvanlarına Vefa: Tarçın ve Tommy Unutulmadı

cover photo

Kadiköylüler ve Kadiköy Belediyesi, kent yasaminin can dostlari sokak hayvanlarini unutmuyor. Sokak kedilerinin en yakin dostu Tommy Fenerbahçe’de, Modalilarin can dostu Tarçin ise her zaman yatip dinlendigi kösesinde Kadiköylüleri bekliyor.

TARÇIN, MINDERINE UZANIP YINE BIZE BAKACAK

Moda semtinin simgelerinden biriydi Tarçin. Tüylerinin renginden gelen ismini tüm Modalilar bilirdi. 18 yasindaki Tarçin, Moda’ da birçok eve misafir oldu ancak en fazla sokagi sevdi. Moda sakinlerinin can dostu oldu. 2016 yilinda ters yönde giden bir aracin altinda kalarak can verdi. Tarçin’in ölümü tüm hayvanseverleri yasa bogdu, hayvan haklari konusundaki eksiklikleri bir kez daha hatirlatti. Moda’da yasayan hayvanseverler, yattigi köseden etrafini izleyen, kimseye zarari olmayan, etrafina mutluluk saçan bu canliyi unutmadi. Modali heykeltiras Iskender Giray, Moda burnunda her zaman bekledigi yere Tarçin’in heykelini yapti. Heykelin kaidesi betondan tasarlanmis bir minder oldu.

HAYVAN HAKLARI HATIRLATILDI

Heykelin yerine yerlestirilmesi sirasinda konusan Iskender Giray, heykelin Tarçin’a duyulan özlemin yani sira, ülkemizdeki hayvan haklari konusundaki eksikleri vurgulamak amacini tasidiginin altini çizdi. Hayvan Haklari Kanunu’nun bir an önce düzelmesini, cezalarin arttirilmasini talep eden Modalilar, “Yasadigimiz yerin kimligini olusturmada bizler kadar sokak canlarinin da o mekana ve o mekanin insanlarina kattiklari oldugunu biliyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri olan Tarçin ölümünün ardindan insanlarin tek yürek olup bir milyonun üzerinde tweet attigi bir can. Bize düsen ise onun sayesinde tüm canlar için bir ses olmak” ifadelerini kullandi.

KEDI DOSTU TOMMY DE FENERBAHÇE’DE

Sokak kedilerinin en yakin dostu olan köpek Tommy de Fenerbahçe Dalyan’da yerini aldi. Fenerbahçelilerin besledigi iyi huylu sokak köpegi Tommy de araba çarparak hayatini kaybeden sokak canlarindan biri. Kedilerle arasi çok iyi olan Tommy’i kedi emzirirken görenler dahi var. Heykeltiras Ümit Öztürk, Tommy ve onun sokak kedileriyle olan dostlugunu unutmadi. Dalyan’a sokak hayvanlarinin beslenme noktasi olan yere heykeli dikildi. Sokak hayvanlarina dikkat çekmek amaciyla yapilan heykel, vatandaslar tarafindan begeni topladi.

KEDI DOSTU TOMMY

     

MODALILARIN CAN DOSTU TARÇIN 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/TOMMY-22d34299-64fb-4ebb-977c-9ee0a4e62ff8.jpg